Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Metalista Randy u soudu: Poprvé tváří v tvář otci zabitého chlapce (†19)

Autor: šim, rvs - 
4. února 2013
08:51

VIDEO: Jindy divoký metalový zpěvák, ze kterého jde na jevišti děs a hrůza, dneska u pražského soudu v saku s kravatou, s ostříhanými nagelovanými vlasy. To je proměna amerického zpěváka Randyho Blytha, který je obžalován ze smrti českého fanouška Daniela N. (†19), který se vůbec poprvé setkal tváří v tvář s otcem mrtvého chlapce.

Blythe dorazil k soudu asi čtvrt hodiny před plánovaným začátkem. Je k nepoznání. Ulíznuté krátké vlasy, pokorný výraz. Před zahájením soudu nechtěl mluvit s novináři. Setrval v hovoru pouze se svými obhájci. „Tak to začíná. Jsem klidný a připravený. Díky všem, že na mě myslíte a modlíte se za mě,“ napsal pouze ráno k fotografii na Instagram.

Před soudem se už ale musel rozpovídat. "Držím slovo. Řekl jsem, že k soudu dnes dorazím a to jsem také udělal. Nechci se vyhýbat odpovědnosti. Nejsem člověk, který utíká od problémů. Ale taky nechci být potrestán za něco, co jsem neudělal." řekl. Randy vysvětloval, že normálně mají fanoušci přísně zakázáno vstupovat na pódium, dokonce je obvyklé, že je zakázané se pódia jen dotýkat. Tady to však bylo jinak. Lidi lezli až mezi členy kapely. "Smrt fanouška mi láme srdce," uvedl.

"Daniela N. jsem nikdy neviděl, ani jsem s ním nepřišel do kontaktu," řekl Blythe u soudu. Podle něj na pódium stále lezl jeden fanoušek, a to byl Milan P. Kapela prý nikdy nikoho nevyzývala, aby lezl na pódium. Naopak se tomu pokaždé snaží zabránit. Na to má ochranku a zábrany kolem pódia. Klub byl ale podle Blythea velice špatný. Víceméně tam prý panoval chaos.

Video Randy Blythe se před jednací síní bavil pouze s obhájci - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Zpěvák navíc neměl brýle, které si na koncert pokaždé sundává. Podle posudku znalce jsou jeho zrakové schopnosti velmi špatné. Randy tvrdí, že na koncertě vidí jen siluety.

Rodiče mrtvého Daniela chtějí odškodné 10 milionů korun. „Nejsem bohatý, pokud bych musel něco zaplatit, musel bych na to vydělat,“ řekl Blythe, který ročně vydělá asi 200 tisíc dolarů, tedy asi 4 miliony korun. Většina výdělků prý pochází z prodeje triček.

U soudu jako svědek vypovídal i bubeník kapely Chris Adler a manžer skupiny Lamb of God. Oby vypověděli, že Blythe je klidný a inteligentní člověk, který se mimo pódium nikdy neprojevuje agresivně. Podle kameramana Jiřího Chorose se zjistilo, že zpěvák na videu shazuje někoho jiného než chlapce, který zemřel.

Skupina Lamb Of God koncertovala v Česku v květnu 2010 v klubu Abaton. Koncert jako každý ze stovek jiných odehrála a v klidu odjela na další štaci. Rodině devatenáctiletého Daniela N. se však zhroutil život. Danielovi se totiž koncert stal osudným. Během show lezl na pódium. Podle obžaloby jej právě zpěvák Blythe z něj skopl. Daniel se pádem udeřil do hlavy. Na tato zranění po několika týdnech v nemocnici zemřel.

Kapela, která vůbec o ničem nevěděla, se do Česka vrátila loni v červnu. Hned na letišti ozbrojená jednotka policistů zadržela zpěváka kapely Randyho Blythe a vsadila ho do vězení. Ve vazební věznici strávil více než měsíc, nakonec se dostal ven na více než 8milionovou kauci.

Video Randy Blythe dorazil k pražskému soudu za slušňáka - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Byl totiž obviněn z Danielovy smrti. Podle jedné z verzí totiž Daniela z pódia strčil dolů. Žalobce zpěváka viní z ublížení na zdraví, které mělo za následek smrt. Blythovi hrozí pět až deset let vězení.

Blythe při odletu z Česka v srpnu médiím řekl, že se rozhodně nebude vyhýbat odpovědnosti a na soud přiletí. „Chci očistit své jméno,“ řekl tehdy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kakamilek ( 5. února 2013 13:19 )

Esli to nebude tím že takový tričko se nedá stahnout načerno z netu.

Jirka1313 ( 5. února 2013 01:19 )

No, on se skoro vrátit musel. Na kauci 400.000 USD si půjčil. Kdyby propadla, musel by na ní vydělat. Navíc by měl zakázanou Evropu. V každé zemi Eu, by ho mohli zatknout. A pak by mu to tady napálili víc. Co se týče peněz za syna, Američan se tomu nediví. Není to o výdělku. Bere se to tak, že kromě ztráty syna je to zmařená invetice. Živili ho, zaplatili mu vzdělání (možná) a očekávali, že je k stáru bude třeba živit. To je filosofie náhrady za ztrátu člověka. A logiku to má. Za to, že vám se to nelíbí, si nic nekoupí.

Jirka1313 ( 5. února 2013 01:14 )

Tak to opravdu není. Nesmíte to soudit tím, co je u vás na náměstí.

babicovyjedy ( 5. února 2013 01:08 )

fotr vypada hur nez hudebnik

jany ( 5. února 2013 00:49 )

amik je slavny a vypada, ze ma penize

Zobrazit celou diskusi