Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Praze našli mrtvého muže (†30): Vraždil amnestovaný vězeň (33)!

Autor: ČTK, psch - 
3. února 2013
17:59

Na začátku roku prezidentem vyhlášená amnestie má několik tváří. Zavřené věznice, bachaři bez práce, horší ale je, že amnestovaní už spáchali skoro 200 trestných činů. Tím nejzávažnějším v posledních dnech je dnešní vražda. Ubodaného muže (†30) našli policisté v pražském Podolí, nedaleko od místa pak zadrželi údajného pachatele (33).

Mrtvého muže našli v neděli ráno pražští policisté v Podolí. Šlo o třicetiletého bezdomovce ze Slovenska. Policisté vzápětí zadrželi podezřelého třiatřicetiletého muže. Hrozí mu až 18 let vězení, nebo i výjimečný trest. Mrtvý měl v hrudníku a břiše několik bodnořezných ran. Pro určení přesné příčiny smrti nařídili kriminalisté soudní pitvu.

Údajným pachatelem vraždy je bývalý vězeň, který se na svobodu dostal po amnestii na začátku ledna, řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Policisté na základě hlášení o nálezu těla vyjeli kolem 09:00 do ulice Nad Pekařkou. Při vyšetřování zjistili, že mrtvým je bezdomovec ze Slovenska. "Policisté na křižovatce ulic Jeremenkova a Podolská zadrželi třiatřicetiletého Čecha, který je důvodně podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení," sdělila mluvčí.

Vězení po amnestii vyhlášené prezidentem Václavem Klausem opustilo 6401 trestaných. Podle policejního webu spáchali amnestovaní vězni 195 trestných činů a 145 přestupků. Nadpoloviční většinu těchto případů tvořily majetkové delikty.

itartas ( 4. března 2013 16:54 )

nevím co tady kdo zkoumá, ale v tomto odjakživa policejním státě se šlo za katr kvůli každé kravině..proto jsou tady všichni vyděšení a posraní strachy

itartas ( 4. března 2013 16:51 )

běž do ***e...jestli se někomu leskla touha po penězích v očích tak to byl Havel, který vyrostl v tom, že jejich rodině komouši sebrali majetek, ale proč jim ho sebrali to už nikoho nezajímá a zvláště ne tebe co? Tam byla touha po majetcích, ožíračkách a perfektním životě

itartas ( 4. března 2013 16:48 )

Titulky tohoto typu jsou výrazem zla a co nám tím chce básník říci? Že se tu před amnestií nevraždilo, nekradlo...souzen a odsouzen měl být v tomto státě někdo úplně jiný

zadnice ( 4. února 2013 10:33 )

Václav Klaus by měl být skutečně, ale skutečně souzen a odsouzen!!!

moiaza ( 4. února 2013 08:25 )

Děkujeme tuneldědečku.

Zobrazit celou diskusi