Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mecenáška Mládková o Nečasovi a Nagyové: Já to vůbec nechápu

Autor: psch - 
2. února 2013
17:39

Sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková (93) je ze situace v Česku smutná. Lidé tady prý jenom lžou, raději je v Americe. Pobouřila ji i v posledních dnech často propíraná situace na české politické scéně. Narážela i na údajnou milenku Petra Nečase Janu Nagyovou.

Meda Mládková dorazila do primácké show Jana Krause spolu s exministrem Jiřím Pospíšilem (ODS). V pořadu přišla řada i na současnou situaci v Česku. Podle Mládkové tady lidi lžou. „Radši žiji v Americe... To víte, já tady s těma lidma mluvim, třeba teď tady s váma,“ udělala si mládková legraci z Krause.

Jiřího Pospíšila Kraus zpovídal i z Petra Nečase. Pro minulý rok odvolaného exministra je to ale prý uzavřená kapitola. „Do hospody na pivo s ním asi nepůjdu,“ zavtipkoval Pospíšil.

Nagyovou nemůžu pochopit

Mládková i Pospíšil ale zpozorněli v okamžiku, kdy se Kraus zeptal na novou známost Petra Nečase, narážel tak na vztah mezi ním a jeho údajnou milenkou a současně šéfkou premiérovy kanceláře Janou Nagyovou. „Poslyšte, to jsem nemohla pochopit,“ vykřikla Mládková. „Já pořád jenom žasnu,“ dodala.

Co je k sobě táhne

Mládkovou a Pospíšila spojuje jejich láska k umění. Proto byl exministr vybrán do správní rady nadace manželů Mládkových, kterou Meda zakládala spolu se svým zesnulým mužem Janem.

Základ sbírky, umístěné v pražském Muzeu Kampa, tvoří řada pokladů umění Střední Evropy - včetně ceněných děl Františka Kupky. Hodnota sbírky je odhadována na půl miliardy.

Mládková má pro Pospíšila slabost: "Doufám, že jednou bude ministrem kultury," nechala se slyšet mecenáška. Pojí je vskutku zvláštní pouto. Mládková dokonce údajně v závěti odkázala sbírku právě Pospíšilovi - měl by být tím pravým, kdo se o sbírku bude po její smrti starat.

peperek ( 25. srpna 2013 11:02 )

Kraus je sice chytrý,ale do sebe zahleděný vúl!!!!!

olda1 ( 9. února 2013 22:09 )

POSPÍŠIL SE USMÍVÁ A JUREČKO S OSTATNÍMI ÚTOČÍ NA VV A BÁRTU. Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

cindap ( 4. února 2013 17:07 )

Pan Pospíšil není mecenáš.Ale mám obavy že po zesnutí paní Medy provede odklonění!

reiner ( 4. února 2013 10:37 )

Máte pravdu, snad nejvíc mě vytáčí Verešová, žije tu tolik let a pořád to komolí.

reiner ( 4. února 2013 10:35 )

Paní Mládková nemá potomky - kdysi o tom mluvila v televizi ....

Zobrazit celou diskusi