Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otrava oxidem uhelnatým: Barmanka (40) leží na speciálním oddělení

Barmanku (40) odvezli do ostravské nemocnice na speciální oddělení
Barmanku (40) odvezli do ostravské nemocnice na speciální oddělení  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: ČTK, mokk, sč - 
2. února 2013
11:49

Sedm lidí se přiotrávilo oxidem uhelnatým na okraji Olomouce, když se v jednom z barů ucpal komín. Dva hosté upadli do bezvědomí. Nejvážněji je na tom nejspíš barmanka (40), pro kterou původně sanitka přijela.

V baru na kraji Olomouce se v noci z pátku na sobotu přiotrávilo oxidem uhelnatým sedm hostů, z nichž dva upadli do bezvědomí. Záchranáři sedm lidí převezli do olomoucké fakultní nemocnice.

"Hosté uvedli, že se jim najednou udělalo špatně. V baru jsme naměřili nebezpečné hodnoty oxidu uhelnatého i poté, co už byl před našim příjezdem částečně vyvětrán. Celý prostor jsme proto znovu důkladně vyvětrali," uvedl mluvčí olomoucký hasičů Zdeněk Hošák.

Dva muži na tom byli hůř než ostatní, barmanku (40) odvezli do ostravské nemocnice, kde podstupuje oxygenoterapii (léčbu kyslíkem), řekl Blesku jeden ze záchranářů. Pracoviště s takovým zaměřením jsou v republice jen dvě - v Ostravě a v Praze.

Oxid uhelnatý do baru unikl z komína plynového kotle, který byl zřejmě ucpaný. "Zřejmě byla ucpaná spalinová cesta. Zakázali jsme proto kotel používat," podotkl Hošák.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi