Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrtící epidemie v Česku: Chřipka zabila už 51 lidí!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
2. února 2013
05:00

Chřipková epidemie řádí napříč celým Českem. Od konce minulého roku zemřelo už 51 lidí! Ke dnešku je hlášeno dalších 264 závažných případů, také přibývá i akutních respiračních infekcí.

Plošná epidemie chřipkových onemocnění v ČR pokračuje. V pátém kalendářním týdnu stouply počty akutních respiračních infekcí o 9,6 procenta ve všech věkových skupinách a chřipky o 33 procent. Hlášeno je k dnešku 264 závažných případů chřipky, 51 lidí zemřelo.

"Epidemie trvá, na 100 tisíc obyvatel bylo 1818 případů respiračních onemocnění a 352 případů chřipky," upřesnil hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta s tím, že nadále stoupá počet závažných průběhů onemocnění.

Ministerstvo zdravotnictví chřipkovou epidemii vyhlásilo na začátku ledna. Před třemi týdny byla taky zřízena kvůli vysokému počtu případů speciální linka pro lékaře.

Situaci lze podle Valenty hodnotit jako celoplošnou epidemii, vývoj je ale na území republiky odlišný. Nejvyšší nárůsty počtu nemocných jsou hlášeny z moravských krajů a severních Čech. V oblasti jihozápadních Čech se počty nemocných většinou již nezvyšují, lze tam pozorovat stagnaci či mírný pokles.

naidka ( 2. února 2013 15:26 )

jim se tyto epidemie vyhýbají. To víš, imunita.

endynka47 ( 2. února 2013 09:29 )

NE CHŘIPKA,ALE VLÁDA ZABÍJÍ LIDI,NEMŮŽOU SI VŠICHNI KOUPIT LÉKY A ZAPLATIT DOKTORA,TO JE VIZITKA VLÁDY.

endynka47 ( 2. února 2013 09:22 )

No jo,heger si mastí kapsu, v lékárnách je všechno tak drahé,že polovina lidí si nemůže koupit léky,zaplat u doktora,30 kč,napíše antibiotika doplatek skoro 200kč přidá kapky na kašel nebo prášky 120 doplatekatd,nedej bože, aby jste museli na pohotovos máte 40 horečku,pohotovost do bytu je hegrem zrušena,bydlíte mimo město a nemáte auto,tak taxika tam i zpět,protože se 40 horečkou se špatně čeká na autobus co jezdí 1krát za 2 hodiny,90 kč za pohotovost,napíše vám léky za 500kč,takže to vyjde suma sumárum na 1000kč a to si málokdo může dovolit.ale heger si mne ručičky,protože takto vydělané peníze rozdělí mezi sebe a další kamarády jako odměny.Je to vládní hajzlárna,která se za komunistů nemohla stát.Takže,když nemáš peníze,nelez k doktorovi a chcípni,to je vládní heslo a heger se chechtá,jemu když píchne u ***e má kolem sebe doktorů kolik chce

jana999 ( 2. února 2013 09:17 )

nestalo, nemocný by totiž leželi doma a nejezdili do práce o roznášeli to dál, jako moje sousedka, jí měla až celý měsíc, až jí museli dát antibiotika a i s těma prý musela chodit do práce, to že nakazí okolí je jí fuk

naidka ( 2. února 2013 08:08 )

Ilustrační foto je úplně mimo. Na to, že děvče má být marod, je oblečená hodně nalehko, asi to má zachránit ta od pohledu "kousavá" šála kolem krku.

Zobrazit celou diskusi