Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odhalili další nelegální sklad: 320 litrů chlastu bez papírů! Etikety z Likérky Drak

Autor: ČTK, psch - 
1. února 2013
20:59

Desítky mrtvých, stovky tisíc litrů zabaveného pančovaného chlastu. I přes takovou bilanci se objevují stále nové případy. Inspekce nyní objevila další sklad nelegálního chlastu. Na obalech 320 litrů lihovin bez papírů byly etikety Likérky Drak a Milan Kwaczek.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla při kontrole v nelegálním skladu společnosti ALTALIMO, s.r.o. v Karlových Varech 320 litrů lihovin bez potřebných dokladů. Na obalech byly etikety Likérky Drak a Milan Kwaczek. Okamžitě zakázala uvádět alkohol do maloobchodní sítě.

Ve skladu bylo 254 balení s etiketou Likérky Drak a 385 lahví s etiketou společnosti Milan Kwaczek. Provozovatel skladu neměl povinné nabývací doklady a nebyl schopen původ zboží doložit, část lihovin nebyla ani označena výrobní šarží. "To jsou významné indicie toho, že může jít o alkohol nelegálního původu," řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Sklad navíc nebyl registrovaný. Byly v něm i nealkoholické nápoje, víno, pivo, cukr, káva a cukrářské výrobky. Plocha skladu je zhruba 1000 metrů čtverečních. Inspekce zakázala místo užívat jako sklad. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení pro uvedená porušení potravinářského práva.

Etikety Likérky Drak se objevovaly v souvislosti s metylalkoholovou kauzou, při níž od loňského podzimu zemřely už čtyři desítky lidí. Jednatele likérky Pavla Čanigu loni na podzim vyšetřovali policisté, v listopadu však státní zástupce jeho stíhání zastavil, protože podezření vůči němu byla slabá. V lihovinách z jeho výrobny se našel smrtící metanol. Problémy měly už i výrobky s etiketou společnosti Milan Kwaczek z Dobré na Frýdecko-Místecku. Inspekce v nich našla denaturovaný líh, který lze objevit jedině v nelegálním alkoholu.

gogo ( 2. února 2013 11:58 )

Jsem zvědav, zda v této kauze, která má na svědomí již 40 životů bude někdo odsouzen. Zdá se, že kauza míří příliš vysoko. A tak se již nadzvedává koberec...

golf33 ( 1. února 2013 22:08 )

Okamžitě do parlamentního bufetu.

jerry ( 1. února 2013 21:40 )

Kdybych byl vulgární jako že nejsem, napsal bych: "Jdi do ***e!"

a777 ( 1. února 2013 21:31 )

Poslal bych to Zemanovi jako dárek...

Zobrazit celou diskusi