Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vykutálená odborářka vybírala pokladnu: Za 6 let ukradla milion

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Pavel Machan)
Autor: Jiří Čada - 
1. února 2013
15:14

Až osm let vězení hrozí bývalé předsedkyni odborů zdravotní záchranné služby na Vysočině Jolaně P. (43). Ta v průběhu šesti let si z účtu svých kolegů odborářů stačila pro své potřeby vybrat přes milion korun.

„Proti ženě jsme zahájili trestní stíhání pro zločin zpronevěry,“ informovala Blesk mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Policisté ženu stíhají na svobodě. Nové vedení záchranářských odborů navíc zjistilo, že bývalá předsedkyně rovněž několik let neodváděla ani členské příspěvky do pražské odborové centrály, které nyní jihlavští záchranáři dluží zhruba 300 tisíc korun.

Šest let takto okrádala odborářka své kolegy. Podle policistů měla neomezený přístup k účtu organizace.

„Vlastnila kreditní kartu jejíž prostřednictvím uskutečnila před 190 výběrů z různých bankomatů. Tři výběry peněz v hotovosti v bance a několik pladeb kartou u obchodníků,“ popsala způsob defraudace peněz policejní mluvčí.

Při vyšetřování žena, která u záchranné služby pracuje doposud jako záchranářka, prý policistům lhala. Dokonce prý vinu sváděla na ženu, která vedla odborářské účetnictví. Machinace se snažila zakrýt i tím, že nejen mužům zákona, ale i svým kolegům tvrdila, že účetní náhle zemřela.

„Teď nemohu nic řešit. Žena je v pracovní neschopnosti a čekám na rozhodnutí soudu,“ řekla včera Blesku ředitelka krajské záchranné služby v Jihlavě Vladislava Filová.

gloglo ( 1. února 2013 19:19 )

kolik je celkem v republice odborářů ?

spenatky ( 1. února 2013 17:00 )

neslevap ( 1. února 2013 16:57 )

Šikulka? Myslím, že ani ne. Většinou odboráři obírají své ovečky tak, že je to nepostižitelné.

Zobrazit celou diskusi