Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mrtvé novorozeně na Rakovnicku: Utopilo se v záchodové míse?

Za zdmi tohoto domu na Rakovnicku došlo k tragickému úmrtí novorozence. A nebo snad vraždě?
Za zdmi tohoto domu na Rakovnicku došlo k tragickému úmrtí novorozence. A nebo snad vraždě?  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: ČTK, ljš - 
31. ledna 2013
13:16

Policisté na Rakovnicku vyšetřují další případ matky, která patrně po porodu usmrtila své dítě. Podle soudních znalců bylo totiž miminko, jehož tělíčko našli o víkendu v Mšeckých Žehrovicích životaschopné.

Novorozenec, který zemřel v Mšeckých Žehrovicích na Rakovnicku, byl po porodu životaschopný. Policie nyní vyšetřuje, jestli je za jeho smrt odpovědná matka. Novinářům to dnes řekl náměstek středočeského krajského ředitele Milan Komárek. Mluvčí policie Soňa Budská řekla, že ale stále není jasné, zda byl novorozenec po porodu živý nebo mrtvý. Určí to až znalecké posudky.

Policisté případ vyšetřují od soboty, kdy je k porodu přivolali záchranáři. Podle dostupných informací žena dítě porodila do záchodu a nejspíš se utopilo.

Je matka trestně odpovědná?

Komárek dnes novinářům řekl, že bylo dítě po porodu životaschopné a nyní se čeká na zkoumání především psychologů a psychiatrů, kteří se zabývají matkou novorozence. "Není to o tom, jestli to dítě mohlo nebo nemohlo žít. Je to spíš o tom, jestli ta pachatelka je odpovědná za následek," vysvětlil Komárek. Ženě je kolem 40 let a údajně je "zaostalejší".

Podle Budské ještě není jasné, jestli bylo dítě po porodu skutečně živé. Určit to má až posudek z lékařského oboru histologie, který se zabývá mikroskopickou strukturou živočišných tkání.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy novorozeného dítěte matkou. Za uvedený trestný čin hrozí tři roky až osm let vězení. V případu ale zatím nikoho neobvinili a bude se čekat také na znalecké posudky.

peterwilliams ( 1. února 2013 05:42 )

dítě se neutopilo samo přestante už s těma záhadama a obvinovat mrtvé děcko..utopila ho ta besti.e vypatlaná..není pro ni omluva at byla třeba mentolka!!

peterwilliams ( 1. února 2013 05:19 )

inqizitor

peterwilliams ( 1. února 2013 05:19 )

bylo to dítě rodinné tam mudali jak červení mravenci

dramajda ( 31. ledna 2013 21:02 )

Kdoví co tatínek všechno nezařídil!!

zelena.karkulka ( 31. ledna 2013 20:39 )

Jak SE utopilo,ono se neutopilo,ono ho někdo jaksi utopil!!!

Zobrazit celou diskusi