Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vytopilova vražedkyně: Schovala prsa a chtěla nižší trest

Autor: ČTK, oj - 
31. ledna 2013
10:19

Za popravu brněnského politika Aleše Vytopila dostala 15 let. Radka Pojerová se proti rozsudku odvolala. Své ženské zbraně, které jí u krajské soudu nebyly nic platné, tentokrát schovala a k olomouckému vrchnímu soudu přišla v roláku. Ani to jí však nepomohlo.

Vrchní soud ve čtvrtek definitivně rozhodl, že za vraždu bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila si Radka Pojerová odpyká ve vězení 15 let.

Trest pro jejího bývalého manžela Filipa Onderku, který se proti původnímu rozsudku neodvolal, je již pravomocný. Za nadržování si definitivně odpyká 3,5 roku ve vězení.

Místostarosta přišel o život předloni v září v Mariánském údolí na okraji Brna. Pachatelé jeho tělo odvezli k Ivančicím na Brněnsku, kde jej pohřbili. Ještě předtím oddělili hlavu, kterou dosud policie nenašla. Onderka označil za střelkyni Pojerovou, jež ale tvrdila, že Vytopila nikdy neviděla. Soudce brněnského krajského soudu Tomáš Kurfiřt uvedl, že důkazy a výpovědi ponechávají řadu otázek nezodpovězených, přesto usvědčují z vraždy Pojerovou. Onderka jí zřejmě pouze pomáhal s odstraňováním těla a sháněním alibi. Vraždu prý neplánoval.

Státní zástupkyně původně u krajského soudu žádala, aby byli oba obžalovaní potrestáni za vraždu, a to v horní polovině trestní sazby. Hrozilo jim až 18 let za mřížemi. Proti verdiktu krajského soudu se odvolala tehdy na místě.



peterwilliams ( 1. února 2013 04:33 )

schovala hlavu a chtěla ni žší trest..

zelena.karkulka ( 31. ledna 2013 20:37 )

máš napsat,jako vždycky,že je měli všechny vyloučit z ods

petyrka ( 31. ledna 2013 14:45 )

jak se nemohl chovat? Zajít si za peníze zasouložit? Proč by měl trávit večer se svoji ženou, když si s ní nerozuměl? Neměl se tahat s ku*vou, nemuselo se mu to stát, to je jedinný.

petyrka ( 31. ledna 2013 14:42 )

jaci lide kolem spisovatelky Monyové? Manžel byl agresivní zamindrákovaný ubožák jako miliony jiných chlapů po světě a kdo další???? kauza Kuřim je kapitola sama pro sebe. Takových příběhů je v ČR určitě víc, ale jiné děti bohužel nemají štěstí, že je odhalí soused s dětskou chůvičkou. "tahle kreatura" do okolí Vytopila vůbec nepatřila. Byla to exmanželka expartnera jeho milenky. S ním neměla nic společnýho. Tak nechce Brno Brnem!!!

vungtao ( 31. ledna 2013 12:56 )

Zamlzena, opravdu nechci byt ucastna politicke agitky, at byl ten chlap v jakekoliv strane, byl to clovek voleny a nemuze se chovat tak, jak se choval- jeho smrt teda byla tvrdy trest, ale s cim zachazis s tim take schazis- kdyby nezil jak psychous mezi magory a ten vecer travil se svoji zenou, mohl zit- nemyslite? Spousta lidi umira nevinne nejak mi ho lito neni.

Zobrazit celou diskusi