Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Injekcím odzvonilo! Nastupují mikronáplasti!

Autor: pk - 
3. února 2013
08:30

Když má člověk dostat injekci, zmocňuje se ho tu menší, tu větší obava spojená s faktem, že do něho někdo zabodne jehlu. S tím však prý bude už brzy konec! Injekcím odzvonilo!

Vědci z univerzity v americké Cambridgi totiž navrhují vpravovat do těla léčivé látky pomocí miniaturních náplastí, o kterých ani nebudeme vědět! Zcela bez bolesti Mikronáplast bude sice na spodní straně obsahovat desítky až stovky ještě menších jehliček, ale jejich působení bude tak bezbolestné, že ho pacient ani nezaregistruje. Naruší totiž jen svrchní vrstvu nervových zakončení a krevních buněk a nevyvolají absolutně žádný pocit bolesti.

Američtí vědci tvrdí, že takto bude možno dopravovat do těla vysoce účinné hojivé látky, které budou založeny na DNA pacienta, což ještě zvýší účinnost léčby.

Léčit může týdny

„Náplast budete mít na ruce jen pár minut. Zbytek práce odvede léčivá látka, která se za tu dobu dostane do kůže,“ říká profesor Darrell Irvine, který vede vědecký výzkum. Vakcína se může v těle rozpouštět dny nebo i týdny, přesně podle potřeb jednotlivých pacientů. A to není vše: v Pensylvánii pro změnu pracují na aplikaci vakcín ultrazvukem, který rovněž bez bolesti protlačí lék do těla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aluman ( 4. února 2013 01:58 )

Pro ekzematiky je nevhodných víc věcí, s tím se nedá nic dělat, ale pro člověka se zdravou kůží je to pokrok. O nějakém drásání kůže nemůže být řeč, jelikož jde o mikroskopické vpichy, které člověk vůbec nepocítí a těžko si někdo bude tou náplastí "šmirglovat" kůži. I riziko infekce bude minimální, jelikož jehličky proniknou pouze vrchní vrstvou kůže a nedojde k přímému proniknutí do krevního řečiště. Navíc bude náplast před použitím hygienicky zabalená a bude se aplikovat na dezinfikovanou kůži.

renataren ( 3. února 2013 20:12 )

Takhle dostane ekzematik jeden vpich a s touto náplastí bude jeho kůže rozdrásaná na větší ploše... nevím nevím, ať si to odskouší zatím hlavně na sobě i s potencionální větší možností infekce...

peterwilliams ( 3. února 2013 17:51 )

co to máš za debilního zubára

-victor- ( 3. února 2013 17:00 )

Kdy už to konečně nebude možné a ty tu přestaneš opruzovat?

sores ( 3. února 2013 12:42 )

Přesně tak,injekce do dásně, nic horšího neznám, kort když musíte přesvědčovat a prosit debila zubaře ať vám ji dá že vás to hodně bolí! A když vám to hovado řekne, to vydržíte tu chvilku, tak je na ránu pěstí mezi obočí!

Zobrazit celou diskusi