Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Scéna jako z akčního filmu: Pod mužem začala hořet postel, proskočil zavřeným oknem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS JmK)
Autor: psch, ČTK - 
29. ledna 2013
20:55

Scénka jako z akčního filmu se odehrála v pondělí v rodinném domě na Bruntálsku. Muž (42) vyskočil zavřeným oknem ven, když pod ním začala hořet postel. Utrpěl popáleniny i omrzliny, nyní je v umělém spánku v krnovské nemocnici.

Dům v obci Rázová je v současné době v rekonstrukci. Se souhlasem majitele tam ale nyní přebýval šestašedesátiletý muž. U něj v noci na dnešek spala návštěva. "Oheň vypukl v místnosti, kde muž spal. Hořet začalo u jeho postele," řekla mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová.

Zdravotní stav zraněného muže zasahující lékaři označili jako život ohrožující. Při prolézání rozbitým oknem se pořezal na rukou i nohou. "Dále utrpěl popáleniny a omrzliny. Lékařka jej proto uvedla do umělého spánku, zajistila jeho dýchací cesty a připojila k přístrojem řízené ventilaci," popsal zákrok záchranářů jejich moravskoslezský mluvčí Lukáš Humpl.

Příčinu požáru zjišťují hasiči i policisté. Je pravděpodobné, že za ním stojí nedbalost. Například kouření v posteli těsně před spaním. Přivolaný majitel škodu vyčíslil na 10.000 korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

venxa ( 30. ledna 2013 23:47 )

Hofihofi kdyz uz jsme u tech srandicek tak mam taky neco co se stalo. Kdyz jsem chodil na prumku tak bylo to nekdy pred Vanocemi v 57 nebo 58 tak jeden chlap se pohadal s ridicem 11ctky. Kdyz vystupoval u Olsan tak sel prednimi dvermi a kopnul ridice na jeho kozliku do pr.dele, vystoupil, presel na chodnik a sel ke Flore, Ridic se ale nas.ral, vytahl si tu svou mosaznou kliku, vyletel z tramvaje a hodil klikou po tom chlapovi ale netrefil se a klika preletela pres zed na hrbitov, Ridic a ptuvodci ji sli hledat ale ve snehu ji nenalezli. Byl to tenkrat peknej pr.user protoze to bylo rano v pul osmy ve spicce a koleje byly ucpnany tramvajema az nekam za Sterostrasnickou a rozhejbalo se to az kdyz privezli nahradni kliku z depa.

venxa ( 30. ledna 2013 23:01 )

A nepriposral se ten zavoznik taky? V Holesovickejch jatkach delali koumaci. Muj kolega z Tesly tam delal zacatkem sedesatych let ridice a podle nej byli ridic a zavoznik vzdy jeden tlustej a druhej hubenej, Kdyz prijeli do jatek tak vzdu ridil ten tlustej a hubej stal vedle vahy. S nalozenym proviantem to bylo naopak a o rozdil ve vaze masa nebo burtu se sabli v vedoucim masny. Cesi byli vzdy podnikavi.

cinderella1 ( 30. ledna 2013 00:35 )

hofihofi ( 29. ledna 2013 21:50 )

tak tohle se jednou stalo v prazskych jatkach, dnes trznice kdysi tam stavala parni lokomotiva za zdi na kolejich v rohu ulice Komunardu a Jatecni, jako nepojizdny kotel na vytapeni saten a susaren strev. A tam jeden ridic s S706 mel zavoznika ten mu furt chrapal, sofer byl nasranej, ze nema s kym kecat, tak vzal auto, postavil ho cumakem proti te dymajici lokomotive, ta mela v chodu profuk kominu dyznou, cukl s autem, hlinikove lodny na maso bouchly zezadu do kabiny, sofer zarval pozoooor a vyskocil, zavoznik se probral vytrestil oci na kourici lokomotivu a sipkou vyskocil okenkem u ridice, ublizeni na zdravi,rozbita hlava a zlomene ruce.ukecalo se to, jezdili dal, ale uz mu nikdy neusnul, a pry kdyz jeli okolo toho rohu tak se oba dlouze divali na masinu a beze slov

temelin ( 29. ledna 2013 21:05 )

Nalitý + cigáro v hubě nebo spíš z huby mu vypadlo na polštář.

Zobrazit celou diskusi