Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Případ malé Michalky se protahuje: Únoskyně prý trpí bájnou lhavostí!

Autor: simao, ČTK - 
28. ledna 2013
20:31

Soudní proces s dvojicí únosců malé Michalky z Trmic na Ústecku pokračuje - a protahuje se. I když oba Němci Uwe i Melanie přiznali, že holčičku vzali matce z kočárku, verdikt ještě nepadl. A objevují se nové, bizarní okolnosti. Žalobce však tvrdí - únoskyně trpí zvláštní poruchou. Bájnou lhavostí.

Tehdy osmnáctidenní Michalku unesla "vypečená" dvojice Uwe Reinecker a Melanie-Christin Maria Bernhart loni v červenci přímo před zraky matky - vytáhli ji z kočárku a zmizeli v kradeném automobilu do Německa.

I když byli dopadeni a k únosu se přiznali, proces v západoněmeckém Koblenci se protahuje. Rozsudek měl původně padnout už dnes, je však možné, že verdikt padne nakonec nejdříve až 18. února.

Motiv jejich činu však stále nebyl potvrzen. Družka vzala větší část viny na sebe a soud zjišťuje, nakolik byl do únosu zapojen partner.

Psychiatr: Trpí bájnou lhavostí

Žaloba především nevěří opakovanému tvrzení samotné obžalované, že po údajném potratu v Česku i před svým partnerem předstírala pokračující těhotenství, porod trojčat a jejich následný únos v Ústí. Obžalovaného pak prý přiměla k provedení únosu poté, co jej přesvědčila, že nazpět unáší své vlastní dítě.

Žalobci se však domnívají, že žena vůbec těhotná nebyla. A předvolaný psychiatr Gerhard Buchholz v závěru dnešního jednání označil Melanii za člověka trpícího bájnou lhavostí, se silným sklonem pro manipulativnost a také "sociálním infantilismem". Partnera se prý pokouší chránit a zároveň nad ním získat větší moc.

Policistka: Únoskyně jako dobrá herečka?

Po zatčení žena navíc únoskyně tvrdila, že nedávno porodila císařským řezem. To dnes zpochybnila policistka, která byla u prvního výslechu. Žena prý tvrdila, že je "v tíživé životní situaci". Policistka však na jejím břichu nenašla žádné jizvy a zatčená prý na ni působila jako dobrá "herečka".

Proces se těšil velké pozornosti, ta však již opadla. Soudní síň dnes však zaplnila exkurze z místní střední školy a v sále rovněž sedělo několik vzdálených známých obžalovaných.

londynskypes ( 29. ledna 2013 05:47 )

policajti by meli romku poradne zmacknout

boball ( 28. ledna 2013 21:59 )

Rozhodně je na tom divné to,že v předešlém článku tvrdili,že si vybrala cikáně z toho důvodu,že mělo tmavé oči a vlasy jako ona.Ona nemá ani tmavé vlasy,ani oči.bůh ví jak to bylo,ale takhle určitě ne!!

peterwilliams ( 28. ledna 2013 21:31 )

fujtajxl

peterwilliams ( 28. ledna 2013 21:30 )

 stejně byli cikory domluvení!!!

Zobrazit celou diskusi