Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zuřiví vlčáci napadli dvouletého chlapečka: Trhali ho jako hračku!

Na malého Šimonka zaútočili vlčáci. Přežil nejspíš jen díky silné vrstě oblečení.
Na malého Šimonka zaútočili vlčáci. Přežil nejspíš jen díky silné vrstě oblečení.  (Autor: Čas.sk)
Autor: Čas.sk, lm - 
26. ledna 2013
15:19

Bojová plemena psů mají na svědomí další útok. Na Slovensku napadli dva hlídací vlčáci teprve dvouletého chlapečka a trhali ho jako hračku.

"Dosud mám před očima ten obraz, když se na nás vyřítili dva vlčáci. Nevím, jestli se představy někdy zbavím. Šli nám rovnou po krku, vyskakovali na nás," popisuje děsivou situaci stále vystrašení Iveta Ďurkovičová.

Psi jako svou kořist vyhlédli vnuka paní Ďurkovičové - dvouletého Šimonka, který upadnul, když se snažil psům bránit. Psi si přestali všímat dospělých a zaútočili na něho. "Byli zuřiví, chytili ho do zubů a třepali s ním jako s takovou hračkou," líčí babička. Chlapce zachránila tlustá vrstva oblečení, kterou měl kvůli mrazu. Psi utekli poté, co se je snažil odchytit muž, který se o ně stará.

Vlčáci však běsnili i poté. Hodinu nato vběhli do dvora dalšího domu a napadli psa. "Jeden ho chytil zuby za jednu stranu, druhý za druhou a lomcovali s ním, majitelé na ně jen bezmocně křičeli. Pejska nyní čeká náročná operace," dodala babička.

K případu se vyjádřil i muž, který se o psy staral. "Sypal jsem jim granule, když jeden skočil na kliku, otevřel si branku a oba vyběhli ven. Pak jsme je hledali, jsem slyšel křik. Zakřičel jsem, Rony, Beny, sem! Utekli však pryč. Dnes jsem řekl majiteli, že končím právě kvůli těm psům," řekl.

Starosta obce prohlásil, že majitel psů dostane nejvyšší možnou pokutu. Víc mu zákon nedovoluje. "Chceme nakoupit slzotvorné spreje, které si budou moci lidé na obecním úřadě zakoupit," uvedl Jaroslav Brzák. Rodiče na majitele podají trestní oznámení.

peterwilliams ( 28. ledna 2013 04:17 )

barbatus..zkrat

centorio ( 27. ledna 2013 21:20 )

to jsou takove blabli az az,choval jem psy,mel jsem dobre vysledky a take vycvikarske a figurantske skouski vice nez 30 let. popsani je tady toho utoku nejak nepravdive. v prvni rade je mne lito ditete, majitel psu by mel bit hnat k zodpovednosti,bez podminecne. bojove nebojove je porad selma kterou dotvari clovek,na jedne strane pestujeme rasu do boje a na druhe jako majitele pri nehode kecame nesmysli.lidi co nemaji na vycvik a chovani psu,bych zaradil do kategorie nebezpecnych,meli by met vjedomosti a licenci na chov plemen bojovych,cinebezpecnych. v kazdym pripade je nutno venovat tomu pozornost. ja ziji v USA tady by to bylo jako utok na cloveka a urcite bych ty psy postrilel,je to to same jako vyber severskych psu,zautocis jednou,zautocis i podruhe

evita2 ( 27. ledna 2013 18:33 )

Zkrat, blbec jsi ty, a pořádnej. Pokud ti psi utekli z místnosti, je to chyba toho, kdo o ně zrovna pečoval. Ne dvouletého dítěte u kterého je v tomto věku vůbec zázrakem, že se drží na chodníku a nevběhne pod auto. Podle tebe bysme se měli všichni ulicemi plížit, včetně batolat, nějakým zvláštním stylem, aby nás nenapadl nezabezpečený pes?! Je neuvěřitelný, jaký jsi hlupák!!!

peterwilliams ( 27. ledna 2013 17:18 )

oni je pejsánky bijou ?

stupidus ( 27. ledna 2013 14:37 )

Tak je to správé a tak by to mělo vždy být. Tak se chovají zodpovědní, rozumní chovatelé-majitelé psů, kteří nejsou bezohlední ke svému okolí.

Zobrazit celou diskusi