Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pokusili se zabít a okrást bezbrannou ženu: Dostali 18 let

Miloslav K. a Pavol B. se pokusili zavraždit Ivanu J., aby získali její peníze
Miloslav K. a Pavol B. se pokusili zavraždit Ivanu J., aby získali její peníze  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: ljš - 
25. ledna 2013
12:08

Nabídla jim ubytování, oni se ji pokusili zabít. Miloslav K. (26) a Pavol B. (33) škrtili a brutálně zbili Ivanu J. ze Zlínska, aby získali její peníze. Soud je za pokus o vraždu poslal na 18 let za mříže.

 

 

Tvrdý trest dnes uložil Krajský soud ve Zlíně dvěma mužům ve věku (33 a 26) za pokus o vraždu. Oba poslal na 18 let za pokus o vraždu na 18 let za mříže do věznice s ostrahou.

Loni v červenci, když byli ubytováni v domě Ivany J. na Zlínsku, společně popíjeli. Dvojice se dohodla, že ženu za účelem získání peněz zabije. Starší z nich ji vylákal pod záminkou sexu do ložnice, kde se na ni oba vrhli. Protože vraždu předem plánovali, navlékli si připravené gumové rukavice.

Ženu pak mlátili do hlavy a škrtili ji elektrickým kabelem. Oba byli silně opilí, v krvi měli nejméně dvě promile alkoholu, proto se v týrání ženy střídali. Když pak objevili její peněženku, ukradli z ní 1600 korun. Navíc se jim podařilo vymlátit z týrané ženy PIN k její platební kartě. Omylem však sebrali kartu klientskou.

V zuboženém stavu pak paní Ivanu v domě zamkli a odešli do hospody, kde všechny peníze propili. Ivanu naštěstí záhy našel její syn, který zavolal záchranku a policii, která oba muže dopadla.

Starší z mužů Pavol B. byl k trestu odnětí svobody navíc vyhoštěn ze země. Rozsudek však na místě přijal. Jeho komplic Miloslav K. se ale na místě odvolal. Oběť jejich opileckého řádění se již naštěstí cítí dobře, podle znalkyně se však u ní ještě mohou projevit psychické obtíže.

peterwilliams ( 25. ledna 2013 13:38 )

třeba pod záminkou vymetání komínu

peterwilliams ( 25. ledna 2013 13:38 )

fortin a ještě s dvouma

peterwilliams ( 25. ledna 2013 13:37 )

mrum ( 25. ledna 2013 13:23 )

To že napíšou "pod záminkou sexu" neznamená, že ona s nima šla do ložnice dobrovolně... Kdoví, co a jak se odehrálo. Nakonec, i kdyby chtěla, nikoho to neomlouvá a neopravňuje k tomu, aby ji zabíjel nebo jinak ubližoval.

mrum ( 25. ledna 2013 13:22 )

To jo, a je to i smutný... Navíc spousta penzionků poblíž méně frekventovaných tur. cest má doma kolikrát jen paní domácí... Nicméně u tohoto případu někde dřív psali, že ona je nějak znala... věděla, že jsou v nouzi, chtěla jim pomoct, či tak něco.

Zobrazit celou diskusi