Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První české mýto pro osobní auta: Najdete ho u Holešova a platí se tu dvacka!

Autor: Jan Čada - 
25. ledna 2013
08:24

Že u nás osobní auta neplatí mýto? Není to pravda. Pokud se totiž chce řidič mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem vyhnout frekventované a velice zdržující objížďce, má teď možnost využít soukromé silnice zemědělského podnik. Pokud ale zaplatí dvacku!

„Místní do sousedních Dobrotic jezdí zadarmo, ale když jsme zjistili, jak mnoho řidičů nám tudy projíždí, prostě jsme rozhodli, že to vyřešíme poplatkem“ vysvětluje zdejší šéf Agromarketu Holešov – Dobrotice a jeden z autorů myšlenky Libor Doležel.

Rádi zaplatí

„Když si mám vybrat, samozřejmě sáhnu do peněženky a připravím si dvacetikorunu, čas je pro mne důležitý faktor,“ říká jeden z projíždějících řidičů Rudolf Maňas s tím, že na frekventovanou objížďku přes Prusinovice jezdí velmi nerad.„To je opravdu zasekaná cesta, taky jezdím za dvacku,“ přidává se další řidič Milan Kalus.

Konec v říjnu

„Nejde o zisk, ale o to, že chceme průjezdy naší soukromou mýtnicí regulovat. Máme tu agroturistiku, vyjížďky na koních pro děti a dáváme přednost klidu, ale řidičů je obrovské množství. U nás platí tato hierarchie přednosti na vozovce : nejdříve chodci, pak zvířata, lidé na nich a až potom řidiči,“ vysvětluje Doležel s tím, že mýtnice časem zmizí. V říjnu letošního roku by stavbaři měli obchvat východní části Holešova dokončit a „dvacková mýtnice“ se stane historií.

pfoto1 ( 29. ledna 2013 22:55 )

Hlavně, že v katastru je u této nemovitosti věcné břemeno chůze a jízdy.....

mnoho ( 25. ledna 2013 12:29 )

Hlavně když kape

santini ( 25. ledna 2013 09:09 )

No jo,to jim někdo chce osladit jejich Výzvu

Zobrazit celou diskusi