Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Povedená rodinka Pitrových: Amnestie osvobodí Pitra mladšího i jeho otce!

Pitrovi juniorovi pomůže amnestie, stejně tak patrně i Pitrovi seniorovi (vlevo)
Pitrovi juniorovi pomůže amnestie, stejně tak patrně i Pitrovi seniorovi (vlevo)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
24. ledna 2013
12:12

O tom, že Klausova amnestie pomůže podnikateli Tomáši Pitrovi, se ví. Že ale přijde vhod i jeho otci Petrovi, je novinkou. Petr Pitr byl totiž podezírán z podvodu v kauze vytunelované potravinářské firmy. Zmizelo z ní na 800 milionů...

Jaký otec, takový syn? V tomhle ohledu to platí určitě, deník Právo totiž přišel s odhalením, že amnestie prezidenta Klause nepomůže jen známému podnikateli Tomáši Pitrovi, ale i jeho otci Petrovi.

Pitr starší byl totiž v roce 2004 obviněn z tunelu - a jeho případ se na rozdíl od případu jeho syna, ale i jiných velkých kauz, které byly Klausovou amnestií přerušeny, nedostal ani do soudní síně!

Pitrův otec se měl údajně zapojit do umělého snížení hodnoty nemovitostí potravinářské firmy Bohumila Fialy - z 840 miliónů na 45 miliónů, za něž byly prodány v konkurzním řízení. Pětice pachatelů měla tímhle krokem poškodit věřitele, v případě odsouzení jim hrozilo 8 let za mřížemi. Podnikatel Fiala dokonce kvůli tomuto případu fingoval smrt, utekl však do Karibiku.

Stíhání Pitra mladšího již soud zastavil

"V tuto chvíli nicméně v řízení pokračujeme, protože čekáme, jak se k amnestii postaví Ústavní soud," sdělila Právu státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Soud by totiž měl jednat o tom, zda kontroverzní druhý článek amnestie, pojednávající o zastavení stíhání v kauzách starších osmi let, je vůbec platný.

Případné zrušení tohoto článku se však jeví značně nereálně. Týkalo by se ale i případu Pitra juniora. Ten by byl zproštěn stíhání za daňové delikty ve výši 23,5 milionu korun, kterých se měl dopustit spolu s Miroslavem Provodem.

Provod se však v tomto případě nechal slyšet, že amnestii odmítá - doufá prý, že bude soudně očištěn, uvedl pro iDnes.cz. Soud přitom již stíhání Pitra a Provoda, odsouzených v roce 2006 k pětiletým trestům, na základě amnestie zastavil. Pitr mladší zatím neoznámil, jak bude postupovat.

illis ( 24. ledna 2013 20:13 )

Povedená rodinka , matinka cigárko , tatík a synek vychechtaný a vytenulované penízky jim už dlouho říkají pane. Jo pamatujte si, že poctivou prací ještě nikdo nezbohatl .

zkzkz ( 24. ledna 2013 17:12 )

To není štěstí to je sviňárna

pelagie ( 24. ledna 2013 16:19 )

jak to bývá , čím větší gauner, tím větší stěstí ......

bome ( 24. ledna 2013 15:29 )

Doufam ze rodina Pitru bude Blesk zalovat a pusti mu zilou, co oni si uz dovoluji, to je nehorazne

bome ( 24. ledna 2013 15:28 )

Ahoj nejezchlebe....

Zobrazit celou diskusi