Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Prahy hořel hotel: 28 lidí evakuovali, tři lidé ve vážném stavu!

Hasiči zasahovali u požáru hotelu v Černošicích u Prahy, záchranka odvezla pět lidí do nemocnice
Hasiči zasahovali u požáru hotelu v Černošicích u Prahy, záchranka odvezla pět lidí do nemocnice  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: simao, ČTK, jad - 
24. ledna 2013
11:10

Hotel Kazín v Černošicích u Prahy dnes zachvátil požár, rozsáhlá akce si vyžádala evakuaci takřka třech desítek lidí. Sedmnáct z nich bylo nutné ošetřit a pět zraněných převézt do nemocnice.

Jednalo se o bleskovou akci. Požár v černošickém hotelu byl hlášen v 6:30, před 07:30 hasiči dostali plameny pod kontrolu a po 08:00 požár zcela zlikvidovali. "Objekt byl celý zadýmený, hořelo v pokoji v prvním patře," prozradila mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Plné ruce práce však měli záchranáři. Hasiči evakuovali celkem 28 lidí pomocí automobilového žebříku a vyváděcích masek. Hned sedmnáct z nich přitom muselo být ošetřeno a pět převezeno do nemocnice.

"Dva lidé byli v bezvědomí," uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Mluvčí záchranné služby Tereza Janečková potvrdila, že stav několika lidí byl vážný. "Jednalo se u nich o otravu oxidem uhelnatým," uvedla. Dva z hospitalizovaných skončili na jednotce intenzivní péče, jednoho převezli na ARO. Dva ze zraněných hostů naopak podepsali v nemocnici revers.

Starosta Černošic Filip Kořínek pro ČTK uvedl, že hotel funguje spíše jako ubytovna, to znamená, že hosté v něm bydlí delší dobu. Radnice evakuovaným lidem zajistila náhradní ubytování. Na místě požáru mezitím vyšetřovatelé zjišťují jeho příčinu a také škodu, kterou oheň napáchal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi