Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jeřáb se v Otrokovicích zřítil na dělníky: Čtyři zranění!

Autor: Slávka Červená - 
23. ledna 2013
18:37

Při zřícení jeřábu se zranili čtyři dělníci V Otrokovicích se odpoledne odehrálo neštěstí. V areálu firmy se zřítil věžový jeřáb a zranil čtyři pracovníky. Z toho jednoho těžce.

Těžce zraněného dělníka transportoval vrtulník do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci. „Utrpěl mnohočetná zranění. Mimo jiné zlomeniny končetin a poranění břicha,“ přiblížil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Ostatní skončili se zhmožděním krční páteře a žeber, mají polámané ruce a otřes mozku. „Sanitky je převezly na úrazové oddělení zlínské Baťovy nemocnice,“ dodal Olšan.

Na místo neštěstí přijeli první profesionální hasiči z Otrokovic. Bylo nutné povolat posily - družstvu hasičských lezců a technický kontejner se speciálním vybavením.

„Zaměstnanci firmy stáhli tři zraněné dělníky dolů pomocí druhého jeřábu, který tam byl v těsné blízkosti. Jeden muž ale zůstal zaklíněný v pětimetrové výšce. Toho sundali hasiči. Zafixovali ho do nosítek a pomocí druhého jeřábu jej dopravili na zem,“ informoval mluvčí hasičů Libor Netopil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cinderella1 ( 23. ledna 2013 22:55 )

To muselo byt hrozne. Preji jim vsem aby se z toho vylizali.

Zobrazit celou diskusi