Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sportovního komentátora BBC obvinili ze znásilnění holčičky (9)

Komentátor Stuart Hall je dalším zaměstnancem BBC, kterého viní ze znásilnění!
Komentátor Stuart Hall je dalším zaměstnancem BBC, kterého viní ze znásilnění!  (Autor: Reuters, Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
23. ledna 2013
23:06

Pedofilní moderátor Jimmy Savile měl zneužívat stovky dětí, mezi nimi osmiletého chlapce i dívky na vozíčku. Ze znásilnění je však nyní obviněna i další legenda televize BBC - sportovní komentátor Stuart Hall, který měl podle obžaloby zneužívat mladé ženy a dívky. Nejmladšímu děvčátku prý bylo pouhých 9 let.

Sexuální skandály, které vyplynuly na povrch, vrhly na slavnou veřejnoprávní televizi BBC stín pochybností - kolik úchylů zaměstnává? Po odhalení pedofilních zvěrstev, kterých se dopustil dnes již zesnulý moderátor Jimmy Saville, vyplouvají na venek další případy.

Do zorného pole soudů se dostal po letech sportovní komentátor Stuart Hall. I jeho viní ze sexuálního zneužívání.

Obvinění měl na krku dvojnásobný otec, žijící se svou manželkou 54 let, již dříve - v letech 1967 až 1986 měl obtěžovat deset dívek, nejmladší bylo dle policie 9 let, nejstarší 16 let. Znásilnit měl i 22 ženu v roce 1976.

Zůstává ve vazbě

Hall, který obvinění u výslechu odmítl, nyní zůstává ve vazbě. BBC s ním přerušila spolupráci. Komentátor pro ni přitom pracoval desítky let - proslavil se třeba televizním pořadem A Question of Sport, soutěží It´s a Knockout, nebo komentováním zápasů anglické Premir League pro rozhlasovou stanici BBC 5.

Stal se legendou a od britské královny obdržel řád Britského impéria. věnoval se i charitě, nyní však čelí obvinění, že v sobě skrýval monstrum.

S dalším případem a především po odhalení neukojitelného pedofila Savilea padá na berda BBC nejhorší krize za poslední desítky let. A problémy se objevují dál a dál - jedním z nich byla i smyšlená reportáž, kdy pořad BBC Newsnight odvysílal informaci o tom, že děti zneužíval i bývalý konzervativní politik Allistari McAlpine. To se však nepotvrdilo, a tak v listopadu loňského roku padla hlava generálního ředitele BBC Georgea Entwistlea.

peterwilliams ( 24. ledna 2013 05:50 )

a ty si co? někdo se rád tím chvástá celej život ,jako herečka fialová...

peterwilliams ( 24. ledna 2013 05:49 )

je to hnusný úchyl ..a všichni drželi huby,mají lékařskou prohlídku,gynda v Britanii neexistuje!!

peterwilliams ( 24. ledna 2013 05:22 )

a všichni dotedka drželi huby ,libry jim jsou přednější..

cinderella1 ( 24. ledna 2013 00:15 )

hovado!

Zobrazit celou diskusi