Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejhorší prezident podle čtenářů Blesk.cz? Václav Klaus! Poráží i Gottwalda

Václav Klaus vede v anetě Blesk.cz o našeho nejhoršího prezidenta. Stíhá ho Klement Gottwald
Václav Klaus vede v anetě Blesk.cz o našeho nejhoršího prezidenta. Stíhá ho Klement Gottwald  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: red - 
23. ledna 2013
20:16

Je to souboj na ostří nože. Ve velké anketě čtenářů Blesk.cz o našeho nejhoršího prezidenta v dějinách se o prvenství dlouho přetahovali Václav Klaus a nechvalně proslulý komunistický lídr Klement Gottwald. Jenže Klaus nasbíral 31% hlasů a anketu, jejíž výsledek si určitě za rámeček nedá, nyní dokonce vede!

Srovnávat se tihle dva prezidenti nedají, každý žil ve zcela jiné době, řídící se jinými principy. A mají na kontě diametrálně rozličné činy.

Klement Gottwald je mužem, který v zemi rozpoutal po převzetí moci komunisty v roce 1948 učiněný politický teror a pod taktovkou Stalinovy Moskvy řídil v tehdejším Československu učiněná zvěrstva.

Vykonstruované procesy proti odpůrcům komunistické strany poslaly 230 lidí na popraviště, přes 100 tisíc jich putovalo do vězení na mnoho let, často i doživotí, další lidé skončili v táborech nucených prací. Jenže tahle doba se současnému obyvatelstvu vzdaluje. A padá pomalu v zapomnění. O procesech s Heliodorem Píkou, či Rudolfem Slánským toho současní školáci příliš neví.

To Václav Klaus do vězení neposílá, ale naopak otevřel tisícovkám lidí mříže od žaláře. A přerušil vyšetřování řady velkých hospodářských kauz, sahajících mnohdy až do doby privatizace, jíž je otcem. Naštvání lidí na Klause kvůli jeho rozsáhlé a značně kontroverzní amnestii, je tedy patrné i díky této anketě. 

Čtenáři Blesk.cz dokonce Klause neváhali katapultovat na první místo! V současné době nasbíral 31% hlasů, což je v přepočtu skoro 14 200 hlasů. Vedení je to však těsné, o několik procent. Gottwald již překročil třinácti tisícovou hranici.

itartas ( 11. března 2013 21:04 )

demente

itartas ( 11. března 2013 21:03 )

co 50 léta, já bych jim přála protektorát a fašouny, však už si brousí zuby i drápy

itartas ( 11. března 2013 20:59 )

Jestli někdo rozpoutává takové nenávistné nálady prostřednictvím plátku jako je Blesk, který je dobrý tak akorát na zabalení ryb, tak musím konstatovat lidi, že jsme totálně v zadku. Protože srovnávat Klause s Gottwaldem mohou jenom osoby po lobotomii.

itartas ( 11. března 2013 20:52 )

itartas ( 11. března 2013 20:51 )

Zobrazit celou diskusi