Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželku uškrtil kvůli hádce o televizi prádelní šňůrou: Soud vrahovi zmírnil trest!

Autor: jad, rvs - 
23. ledna 2013
12:57

Za brutální vraždu manželky Karolíny S. (24) si Vlastislav Svoboda (57) odsedí dvanáct let. Vrchní soud v Praze mu zmírnil původně sedmnáctiletý trest. Ženu vrah uškrtil prádelní šňůrou a pak ji ukryl do otvoru pod toaletou. Podle soudu nebyla vražda plánovaná.

Spory o televizi! Tak nesmyslný důvod k vraždě měl Vlastislav Svoboda z Liberce. Jeho mladá manželka se vrátila pozdě v noci domů a chtěla po něm, aby vypnul televizi. Během hádky ženu uškrtil prádelní šňůrou, pak tělo na tři dny ukryl do skříně a nakonec ho schoval do otvoru u toalety. V těsné blízkosti se přitom pohybovaly jejich malé děti. Na zápach z rozkládajícího se těla nakonec policisty upozornili sousedé.

Za vraždou byly podle obžaloby také dlouhodobé manželské spory. Svoboda vypověděl, že mu Karolína vyčítala jeho údajnou neschopnost a to, že ho musí živit. Dlouhodobě nezaměstnaný řidič MHD na ni žárlil a nedokázal unést, že se s ním chce Karolína rozvést. Po vraždě, která se stala loni v lednu, maskoval svou vinu předstíráním pátrání po své ženě. „Prosím vrať se, máme tě rádi,“ vyzýval tehdy Karolínu v médiích.

Vrchní soud zmírnil trest s odůvodněním, že nešlo o plánovanou vraždu, ale o vraždu v náhlém afektu způsobeným pocity ponížení. Proti rozsudku už není možné se znovu odvolat.

peterwilliams ( 24. ledna 2013 15:18 )

hofihofi a dobře te blbce matce tak ..jsou to cikosi??já je nelituji ani náhodou!

djaba ( 23. ledna 2013 22:17 )

Mladé maso se rychle uvaří a rychle sní.staré se musí vařit dlouho a dlouho kousat.V jednom hrnci nejde vařit obě masa.Výsledkem může být dobrý pokrm ,ale některá sousta nelze rozžvýkat.Je na strávnících , jaké mají zuby.

naidka ( 23. ledna 2013 17:22 )

hofíku, ty jsi brutus, ty se nezdáš.

hofihofi ( 23. ledna 2013 17:07 )

Neni potreba, pouziva pri sve profesi stoletima osvedcenou metodu.

hofihofi ( 23. ledna 2013 16:33 )

Kdyz se drzim neciho krku, nepotrebuji berle

Zobrazit celou diskusi