Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kokainová babička (56) pašovala drogy za 50 milionů: Dostala trest smrti!

Autor: ljš, ČTK - 
22. ledna 2013
14:21

Vypadala jako turistka, která si chce užít dovolenou na Bali, v jejím kufru ale našli téměř pět kilogramů kokainu. Nepomohlo jí ani, že po zatčení s policií spolupracovala, Britku Lindsay Sandiford, která je matkou dvou dětí, odsoudili k trestu smrti!

Šestapadesátiletá Britka Lindsay Sandiford byla v Indonésii odsouzena k trestu smrti za pašování drog na ostrov Bali. Při rutinní prohlídce u ní celníci našli 4,8 kilogramů kokainu. Po vynesení rozsudku se v soudní síni zhroutila. "Ne, ne, ne," křičela v slzách.

Britka byla zatčena loni v květnu po prohlídce, při níž celníci nalezli drogu v podšívce jejího kufru. Žena, která přiletěla z thajského Bangkoku, tvrdila, že byla k propašování kokainu na ostrov přinucena.

Indonéští žalobci pro ni původně požadovali vězení v délce 15 let. Podle obžaloby žena patřila ke skupině překupníků zahrnující další tři britské občany. V rozsudku se mimo jiné uvádí, že Lindsay poškodila obraz Bali coby turistické destinace a ohrozila protidrogový program indonéské vlády.

Britská organizace na ochranu lidských práv Reprieve tvrdí, že Sandifordovou vydírali překupníci drog, kteří hrozili, že ublíží jejím dětem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

peterwilliams ( 23. ledna 2013 06:39 )

starypes

peterwilliams ( 23. ledna 2013 06:38 )

a dobře jí tak!!!!

peterwilliams ( 23. ledna 2013 06:38 )

holavagina já bych jí nacpal ty drogy i do holevaginy

Vafancoolo ( 22. ledna 2013 22:29 )

Nekdo rad pivo, jinej rychly auta, nebo holky nebo vdolky, a nekdo halt radsi kokain, no a co? To je snad soukroma vec kazdyho svobodnyho individua. Legalizovat, prodej prez lekarny a este si stat vydela na danich. Svobodu pro Lindsay Sandiford !

12356 ( 22. ledna 2013 20:51 )

No jeste ze se stydis, rezacek

Zobrazit celou diskusi