Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka opustila děti (9 a 1,5) a šla do herny: Promrzlé ji hledaly v ulicích

Strážnice zahřívá promrzlého chlapce
Strážnice zahřívá promrzlého chlapce  (Autor: Městská policie Chomutov)
Autor: šim - 
22. ledna 2013
11:22

Místo aby se starala o své děti, dceru (9) a syna (1,5), šla krkavčí matka do herny na pivo a zahrát si automaty. Holčička se pak s bráškou v kočárku vydala uprostřed noci matku hledat do chomutovských ulic. Chlapečka však dobře neoblékla a ten málem umrznul.

Na bezradnou holčičku, která vezla kočárek se svým malým bráškou, narazila hlídka městských strážníků v Chomutově v neděli krátce před půlnocí. Děti bez dozoru dospělé osoby šly po ulici. Hledaly maminku, která je nechala doma samotné.

"Hlídka později zjistila, že krkavčí matka nechala děti doma více než hodinu bez dozoru a šla si dát pivo a zahrát na automatech v baru," sdělil náměstek primátora a velitel městské policie Jan Řehák.

Devítiletá holčička strážníkům vypověděla, že maminka nechala na stole vzkaz, že jde pro cigarety. Když se matka nevracela, dívka oblékla svého brášku, dala ho do kočárku a vydala se ji hledat. Obešla všechny večerky v okolí, ale ty byly zavřené. Rozhodla se proto zajít k tetě, aby matku zavolala. Vtom ji naštěstí objevila hlídka strážníků.

"Strážníci okamžitě převezli obě děti i s kočárkem na služebnu. Chlapec byl totiž nedostatečně oblečený a byl už prochlazený. Operační poté kontaktoval pracovnici magistrátu z oddělení sociálně právní ochrany dětí, která přes pozdní noční hodinu dorazila během několika minut a začala situaci řešit," sdělil ředitel městské policie Vít Šulc.

Matku pak našli v baru a přivedli ji na služebnu, kde si děti vyzvedla. Rodina bude nyní pod dohledem sociálních pracovnic, které budou zjišťovat poměry, v kterých děti žijí.

1orionka ( 24. ledna 2013 12:48 )

Zkus to ja dělam na PČR a taky se nechlubim

latabitha ( 23. ledna 2013 23:47 )

Jo, vytočilo mě to. Ale zase na druhou stranu mě uklidňuje, že tyhle flundry nemají dlouhého žití. On je každou chvíli někdo zmlátí - nějakej ten momentální partner" - tak to dostanou zas z tý druhý strany na oplátku ....chacha

krabicenakoleckach ( 23. ledna 2013 17:16 )

deti se musi poradne zpohlavkovat jakmile neuposlechnou primi povel! ja jsem NEKDO! deti jsou oaraziti z delohy?

slimstar ( 23. ledna 2013 15:41 )

takze i ten hofi patri medzi nich, primitivni smysleni, zadna logika, zadna empatie, tyrani!! taky se nam tu mnozi jak mysi!!

slimstar ( 23. ledna 2013 15:38 )

No tak tos po te ulici v zivote nesel, ci..gan..cat.a chodi i v noci zebrat po ulicich ale rodice se o ne nazaujimaji!! netrep hlouposti!

Zobrazit celou diskusi