Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na Václavském náměstí: Muž se zapálil tam, kde před 44 lety Palach

Šestatřicetiletý muž se zapálil v kašně před Národním divadlem
Šestatřicetiletý muž se zapálil v kašně před Národním divadlem  (Autor: ČTK)
20. ledna 2013
14:29

Na pražském Václavském náměstí se před budovou Národního muzea zapálil šestatřicetiletý muž. K incidentu došlo nedaleko místa, kde se upálil Jan Palach. Záchranka muže odvezla s lehkými popáleninami.

Krátce po 14 hodině se před Národním muzeem v Praze ve fontáně polil muž neznámou hořlavinou a zapálil se. Okamžitě se k němu rozeběhla policejní hlídka, kterou upozornil kolemjdoucí. "Muž si zapálil vrchní část oblečení. V době kdy k němu hlídka přibíhala se už snažil bundu sundat," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že se tak zřejmě nejednalo o pokus o sebevraždu. Policisté muže povalili do sněhu a uhasili.

Podle podpraporčíka Matouše Zolotara muž tvrdil, že se polil benzínem. S policisty zřetelně a srozumitelně komunikoval. Nezdálo se, že by pil alkohol či užil nějaké drogy. "Šlo jenom o to, že chtěl udělat vzpomínku na Jana Palacha," řekl.

Na místo dorazila během pár minut sanitka. Záchranáři pak převezli muže do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlovo náměstí. Jeho zranění jsou lehká, řekla ČTK mluvčí nemocnice Petra Pekařová.

Video  Vyjádření policie  - Blesk - Martin Hurda
Video se připravuje ...