Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž, který si v jižních Čechách upálil hlavu granátem: Žárlil na prostitutku!

Autor: Jiří Čada - 
20. ledna 2013
15:31

Žárlivost byla příčinnou tragédie, ke které došlo v sobotu ráno před jedním domem na sídlišti v Českých Velenicích na Jindřichohradecku. Muž (42) z Rakouska na sobě nechal explodovat zatím neznámou výbušninu, která mu utrhla hlavu.

To vše z okna svého bytu sledovala mladá prostitutka (23), kterou sebevrah často navštěvoval. V sobotu ráno ho však do svého bytu nepustila.

„Strašně na ni žárlil,“ vysvětlil včera Blesku starší muž ze sousedství. Ten bezprostředně po explozi volal na místo policii. „Zrovna jsem seděl u počítače, když zaslechnu ránu, běžel jsem k oknu a dole na sněhu ležel chlap bez hlavy. Tu jsme pak našli ležet až tady u vchodových dveří,“ ukazoval ještě do zčásti zakrvácené sněhové závěje. Lidé v domě jsou stále v šoku!

„Policisté pak tu ženskou přivedli k mrtvole, asi aby ho identifikovala. Ona ten pohled neunesla, museli jí pomoci přivolaní záchranáři,“ líčil sobotní drama důchodce. Ten řekl Blesku také o dopise na rozloučenou, který po sobě rakouský sebevrah zanechal.

„On té ženské dokonce odkázal nějaký majetek,“ říkal důchodce. „Přitom, když se to stalo, čekal už tady za rohem na ni v autě další „vidlák“. Víte, my tady tak říkáme těm Rakušákům co za hranicema mají zemědělské usedlosti a nemůžou na ně dostat žádnou ženskou, tak jezdí sem si trochu užít,“ vysvětloval.

Policisté zatím odmítají k smrtící výbušnině cokoliv říci. „Pyrotechnici na místě zajistili řadu stop, které budou nyní podrobeny expertíze,“ informovala Blesk mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Uhlířová. Spekuluje se, že sebevrah si do úst strčil granát, který odpálil.

„Ne, granát to nebyl. Podívejte tady na fasádě jsou ještě nalepené části jeho tkáně. To by tam byly také zasekané střepiny. On si do úst, nebo pod bradu dal nějakou petardu koupenou od Vietnamců,“ je přesvědčen důchodce.

vrtajzub ( 21. ledna 2013 12:26 )

peterwiliams -

vrtajzub ( 21. ledna 2013 12:25 )

peterwiliams-

zelena.karkulka ( 21. ledna 2013 00:18 )

voe

e.44 ( 20. ledna 2013 21:08 )

To je možný, ale co to má společného s tím, že tenkrát byl Palach pro mnoho lidí hrdina, symbol, modla....? Vyjímka se najde vždy a všude. Já to tenkrát nijak politicky nebrala. Když zničili jeho hrob a donutili rodinu aby nechala jeho ostatky zpopelnit, bylo mi jedenáct. Ale ta zvláštní atmosféra úcty, obdivu, uznání a lásky, jaká u jeho hrobu vždycky panovala, se zapomenout nedá. A bylo to spontální, neorganizovaný.... Já vlastně tenkrát ani nevěděla o koho jde, to mi naši vysvětlili až když jsem byla starší, prostě jenom popisuji, co jsem tam pravidelně měsíc co měsíc vídala.

peterwilliams ( 20. ledna 2013 19:05 )

nono pro mě to byl idiot, už tenkrát

Zobrazit celou diskusi