Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá uklízečka (22) ukradla vlak a nabourala do domu se spícími lidmi!

Autor: simao, ČTK - 
15. ledna 2013
15:02

Tohle se opravdu každý den nestává. Ve Švédsku ani jinde. Švédská uklízečka (22) dnes ráno ukradla vlakovou soupravu a vyjela na trať. Svůj výlet však zakončila dramatickou kolizí. A nebyla to bohužel jediná z dnešních železničních nehod. Na jiném místě - nedaleko egyptské Káhiry - zemřely na trati dvě desítky lidí.

Zjistila, že vlak příliš řídit neumí. Švédská uklízečka, která se rozhodla ukrást vlak, vykolejila se soupravou nedaleko Stockholmu. Vlak vylétl z trati a najel do 25 metrů vzdáleného obytného domu, kde zrovna spalo pět lidí. Nikomu z nich se naštěstí nic nestalo, zato neohrožená řidička skončila s vážnými zraněními v nemocnici.

Švédka ujela dva kilometry

Žena ukradla soupravu čtyř vozů v depu nedaleko švédské metropole a ujela s ní téměř dva kilometry - a to až do konečné stanice Saltsjöbaden. Z fotografie z místa nehody je patrné, že zhruba polovina čelního vozu pronikla do domu.

Proč uklízečka sedla do lokomotivy, to však zatím není známé. Podle švédských médií jí je 22 let a dosud na pracovišti neměla žádné problémy.

Snímek z místa švédské nehody: Uklízečka zde ukradla klíčky od vlaku a vydala se na dobrodružnou cestu Snímek z místa švédské nehody: Uklízečka zde ukradla klíčky od vlaku a vydala se na dobrodružnou cestu | Reuters

Mluvčí společnosti se pak dramatickou železniční nehodu snažil vysvětlit i tím, že řízení vlaku není složité. "Obecně řečeno, je to možné, i když nejste strojvedoucí. Můžete si o tom přečíst na internetu nebo pozorovat, jak to dělají druzí," citovala AP z jeho prohlášení.

Další neštěstí na egyptské železnici: 19 mrtvých

Ve švédském vlaku v tu dobu naštěstí nikdo jiný kromě zlodějky nebyl. Zato v Egyptě dnes vykolejil značně obsazený vlak s více jak tisícovkou cestujících! A při neštěstí zemřelo nejméně 19 lidí a 107 jich bylo zraněno.

Dělníci odklízejí trosky vlaku, který v noci na dnešek vykolejil v Egyptě Dělníci odklízejí trosky vlaku, který v noci na dnešek vykolejil v Egyptě | Reuters
Stalo se to v noci na dnešek na předměstí Gízy nedaleko hlavního města Káhiry a podle Reuters šlo o armádní vlak vezoucí brance do vojenského tábora.

Egyptské železnice přitom mají dlouhodobě velmi špatnou pověst a tamní vláda čelí kritice, že nedokáže zajistit dodržování bezpečnosti. V listopadu zemřelo nejméně 50 lidí, z toho většina dětí, když vlak narazil do školního autobusu na železničním přejezdu. Na vině byl tehdy lidský element - výpravčí usnul a nedal dolů závory...

cinderella1 ( 15. ledna 2013 23:38 )

a kolik mela promile se nepise!

cinderella1 ( 15. ledna 2013 23:37 )

cinderella1 ( 15. ledna 2013 23:37 )

Spravne tomiku!, moravanky to jsou sikulky! Vsechny zenske z moravy dokazi rozjet masinu a dokonce ji umi i zastavit!

cinderella1 ( 15. ledna 2013 23:33 )

cinderella1 ( 15. ledna 2013 23:32 )

Čechy jsou jedna ze tří historických zemí České republiky. Česká republika, oficiálním jednoslovným názvem Česko, zkratkou ČR, je stát na území českých zemí ve střední Evropě.

Zobrazit celou diskusi