Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Další hrůza v Indii: Holčička (7) byla znásilněna přímo ve škole

Autor: ljš, ČTK - 
15. ledna 2013
18:28

Je jí teprve sedm, ale už si prošla peklem. Na záchodcích jedné indické školy, jen pár metrů od ředitelny, ji znásilnil neznámý mladý muž. Holčička byla s velkými bolestmi převezena do nemocnice. Indové znovu protestují v ulicích.

Masové demonstrace vyvolalo v indickém státě Góa znásilnění sedmileté holčičky na toaletách základní školy, kterou navštěvovala. Pozornost k sexuálnímu násilí páchanému na ženách a dívkách přitáhl v Indii případ 23leté studentky, která v prosinci podlehla v nemocnici zraněním, jež utrpěla při hromadném znásilnění a zbití v autobusu v metropoli Dillí.

Zatím poslední případ, který světová média zveřejnila, se odehrál ve městě Vasco da Gama, jež leží v turisty vyhledávaném svazovém státě Góa. Policie zahájila rozsáhlé pátrání po útočníkovi, jemuž je údajně mezi 20 a 30 lety.

Znásilnil ji vedle ředitelny

"Dívka byla znásilněna na toaletách během přestávky," řekl místní policista, který si nepřál být jmenován. Podle něj se záchodky, kde byla žákyně druhé třídy napadena, nacházejí hned vedle ředitelny.

Případ vyšel najevo, když si holčička stěžovala na bolesti a byla poslána na lékařskou prohlídku.

Demonstrace

V pondělí večer školu obklopily tisíce rozhořčených lidí, kteří žádali zatčení ředitelky a násilníka. Ředitelka již byla zadržena s obviněním ze zanedbání svých povinností.

Události ve státě Góa přicházejí nedlouho poté, co šestice mužů brutálně znásilnila mladou Indku v autobusu, jímž se žena spolu se svým přítelem vracela domů z kina. Studentka utrpěná zranění nepřežila. Obžalovaní nyní stojí před soudem, u nějž jim hrozí trest smrti. Incident vyvolal v Indii celonárodní protesty.

vykutalena.vdova ( 16. ledna 2013 07:56 )

Neberme jim jejich zvyky a tradice...

vykutalena.vdova ( 16. ledna 2013 07:52 )

Já chci taky pochválit...prosím prosím...

jerry ( 16. ledna 2013 07:24 )

Přesně naopak.

cinderella1 ( 16. ledna 2013 01:06 )

Neklimatizované vozy s otevíratelnými zamřížovanými okny a větráky ve stropě jsou podobně jako 3A rozděleny na otevřená kupé bez jakéhokoliv oddělení od uličky. V každém „kupé“ jsou nad sebou 2 x 3 lůžka, v chodbičce pak nad sebou 2 lůžka. Rozměr lůžek je menší jak ve třídě 3A. Lůžka v chodbičce jsou však ještě menší a díky umístění pevné stěny, kde nelze natáhnout nohy, jsou nejméně pohodlné pro větší osoby. Nejlepsi bude, kdyz si ten clanek prectete cely a kdyz se kouknete take na to video ... to je UNIKAT!! http://www.hindustan.cz/vlakem-po-indii/sleeper-class.aspx

cinderella1 ( 16. ledna 2013 01:04 )

Anka, jeste ze si ty zadky utiraji levou rukou a ne pravou, kterou si potrasaji kdyz se potkaji. Pravou rukou pry jedi ovoce atd, ale ja tomu stejne neverim! Oni urcite jedi obema dvema!

Zobrazit celou diskusi