Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb Terezky (†18), která zemřela po pádu z okna: Zoufalá matka pochovala už druhé dítě

Autor: ljš - 
15. ledna 2013
12:42

Nešťastná náhoda, nebo sebevražda? Osmnáctiletá Terezka ze slovenské Trnavy zemřela minulou středu po pádu z okna paneláku. Její rodina a spolužáci ji včera pochovali v bílé rakvi, zoufalá maminka zesnulé dívky přitom pochovala už druhé dítě.

Mezi smutečními hosty nechyběli Terezčini kamarádi a spolužáci. Ani jeden z nich netuší, proč dříve stále usměvavá a silně věřící dívka zemřela. "Jsme šokovaní z toho, co se Terezce stalo. Nikdy si na nic nestěžovala a byla vždy bezproblémová. Je to pro nás velká rána, neumíme se z toho vzpamatovat," řekla se slzami v očích její kamarádka Katarína.

Největší žal však prožívá její maminka, která před lety pochovala i svého muže a syna. Ti zemřeli při tragické autonehodě, teď jí osud vzal i milovanou dceru. "K tomu, aby se něco takového dalo vůbec zvládnout, je potřeba mnoho síly. NAštěstí je věřící a my věřící to chápeme trochu jinak," řekl Novému Času příbuzný dívky.

Šest kněží

Zádušní mši za Terezku sloužilo celkem šest saleziánských kněží. "Terezka patřila mezi Saleziány, a proto nás bylo tolik. Každý kněz, který ji znal se s ní chtěl rozloučit," řekl jeden z kněží. Po mši v kostelíku doprovodili pozůstalí Terezčinu rakev, bílou jako sníh, který se snášel z nebe, na hřbitov, kde ji uložili do země.

Spáchala sebevraždu?

Terezku našli mrtvou minulou středu před vchodem trnavského paneláku. Nejprve se spekulovalo o tom, že podklouzla na náledí a nešťastně se udeřila o schody. Pitva však později ukázala, že příčinou smrti byl pád z velké výšky.

Jestli však z okna vypadla náhodou, nebo z něj vyskočila, vyšetřovatelé zatím neprokázali. V Trnavě se mluví o tom, že byla velmi nešťastná z rozchodu s přítelem a dlouhodobě brala léky. Kvůli neznámé chorobě nechodila v posledních dnech ani do školy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi