Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlubil se vraždou stařečka (†82) v novinách! Teď za ni s kumpánem dostali 24 let

Autor: Ondřej Požár, Pavel Ryšlink - 
9. ledna 2013
22:04

Podílel se na loupežné vraždě bezbranného seniora (†82). A krátce po ní se s tím přišel pochlubit novinářům. Teď za surový zločin dostal David Brauner (36) s kumpánem Romanem Mičkou (52) celkem 24 let! Za mříže je ve středu poslal Krajský soud v Brně.

Do bytu v Okrouhlé ulici v Prostějově vrazili loni 2.března oba zločinci jako velká voda. „Jdu si pro ty prachy!“ křičel Brauner na vetchého stařečka Miroslava N. A vrazil mu pěstí dvě pořádné rány do tváře a hrudníku a skolil tak muže k zemi.

Po půl minutě ale se slovy „Je to v hajzlu!“ z bytu utekl. Mička poté měkkým předmětem ležícího seniora udusil! A místo činu opustil, aniž by něco ukradl, protože se dovnitř dobývali přivolaní hasiči.

Brauner dostal 6 let za loupež, Mička 18 let za vraždu!

A brněnský soudce Tomáš Kurfiřt jim to spočítal: Brauner za bezcitný útok na beznranného starce vyfasoval šest let za loupež, Mička si odsedí osmnáct let za vraždu! Ani jeden se k ortelu nevyjádřil. Lhůtu na rozmyšlenou si vzala i státní zástupkyně.

Video Kumpáni se před ortelem otáčeli ke kameře zády - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Pikantní přitom je, že mladší kumpán se pár dnů po vraždě se zločinem svěřil prostějovskému Večerníku. „Do redakce přišel opilý a říkal, že jde právě od vraha, že spolu chlastali,“ řekl Blesku kolega Michal Kadlec.

Sypal ze sebe detaily z místa činu

Podle něj ale Brauner ze sebe sypal detaily z místa činu, které mohl znát jen pachatel a policie. „Třeba to, že zločinci z bytu nic neodnesli. Na kus papíru nám napsal i jméno a adresu muže, který podle něj důchodce zavraždil,“ dodal novinář.

Soudce to označil za sebestředné chování Braunera, jehož život byl do zatčení rozháraný. Obžalovaný totiž žil jako parazit a nechal se živit rodiči a přítelkyní.

Když ho loni v lednu vyhodila, vyhrožoval sebevraždou. Teď bude mít dost času, aby se nad sebou za mřížemi zamyslel.

Mička, který podle znalců rdousil oběť zřejmě polštářem čtyři až pět minut, poslouchal soudce s arogantně založenýma rukama a s pravou nohou přehozenou přes levé koleno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi