Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bobošíková vyrazila škemrat o podporu komunistů: Neuspěla!

Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková vyrazila poprosit KSČM o podporu v prezidentské volbě
Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková vyrazila poprosit KSČM o podporu v prezidentské volbě  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
4. ledna 2013
10:14

Netrvalo to dlouho a po Milošovi Zemanovi a Jiřím Dienstbierovi už i Jana Bobošíková vyrazila jednat s KSČM o tom, zda komunisté podpoří její prezidentskou kandidaturu. Neuspěla.

S komunisty mám společný názor na Evropskou unii, Benešovy dekrety a jadernou energetiku, sdělila dnes prezidentská kandidátka Jana Bobošíková. Vyrazila totiž jednat s vedením strany o podpoře v nadcházejících prezidentských volbách.

Přišla jako třetí v pořadí - před ní to již udělali další kandidáti Miloš Zeman a Jiří Dienstbier. Bobošíkovou však komunisté podpořili již při minulé, parlamentní volbě. A nyní se jim vydala představit své záměry na působení v roli hlavy státu, kterou si tentokrát lidé vyberou v přímé volbě.

Komunističtí politici, kteří vlastního kandidáta nemají, se však zatím zdráhají svým voličům jmenovitě doporučit některého z uchazečů o Hrad. Lidé by ale podle nich měli volit levicové kandidáty.

"Bude pouze na KSČM, jak se rozhodne, zda si své rozhodnutí ponechá, nebo jestli je případně nějak revokuje. Nemyslím si, že by mě komunisté přijímali, pokud by byli dopředu skálopevně rozhodnuti, že nebudou se svým usnesením nic dělat," dodala však bojovně Bobošíková.

Šéf KSČM Filip odmítl Bobo!

Bobošíková však už dříve v dopisu stranickému předsedovi Vojtěchu Filipovi napsala, že není levicovou političkou. Přesto vycítila šanci. Ale spletla se!

KSČM názor nezměnila a pro prezidentskou volbu svým stoupencům nikoho jmenovitě nedoporučila, řekl však po slyšení Bobošíkové předseda Filip. A "Bobo" odmítl podpořit. Proto, že se deklarovala jako pravicový kandidát.

Přímá volba nástupce Václava Klause by měla začít za týden, 11. a 12. ledna. Tento termín však může ještě posunout rozhodnutí Ústavního soudu, který posuzuje stížnost vyřazeného kandidáta Tomia Okamury.

Na rozdíl od něj se však ministerstvem vnitra také vyřazená Bobošíková nakonec vrátila po přepočtení podpisů na její petici (muselo jich být minimálně 50 tisíc) do boje o Hrad. nemá příliš šancí uspět, může však alespoň zviditelnit sebe a svou stranu Suverenita.

sluki ( 8. ledna 2013 22:25 )

www.sousednahrad.cz

pepazdp ( 4. ledna 2013 15:30 )

Jo, sou otravný, bzučej, štípou a vyhubit se nedaj.

pepazdp ( 4. ledna 2013 15:27 )

Ty blý kecy si nech od cesty. V tom odpornym totáči sem prožil o dost víc jak půl života a byl bych schopnej se bránit i s kvérem v ruce kdyby hrozilo, že se vrátí. Podpora tvejch stupidních názorů línejma neschopnejma blbečkama je ubohej argument

venxa ( 4. ledna 2013 15:17 )

Je absolutne nemozne aby nekdo kdo pamatuje komunismus mohl psat takove blbe zvasty jako ta debilni fortin. Je zcela urcite ze vse co pise je vyplod z jeji totalne vygumovany hlavy. Pravdepodobne si ho.vno pamatuje protoze je zrejme mlady smrkac nacuchly zhovadilosmi v nejake neo-marxisticke bunce a potrebuje aby si ji jeji fotr ohnul pres koleno a rozflakal ji pr.del.

a777 ( 4. ledna 2013 15:15 )

No vidíš a já měl jako začínající inženýr 2050 Kč hrubého. A jeany mě stály 150 bonů, ne korun, korun to bylo 750, takže skoro třetinu mýho platu !!!

Zobrazit celou diskusi