Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Indka (†23) zemřela po brutálním znásilnění: Měla měsíc před svatbou!

Autor: psch, ČTK - 
2. ledna 2013
16:44

Život mladé Indky (†23) skončil obzvlášť tragicky. V jedoucím autobuse ji znásilnilo šest mužů, na následky zranění zemřela. Děsivý útok vyvolal v Indii rozsáhlé demonstrace. Příběh je o to mrazivější, že se mladá studentka měla vdávat.

Tělo 23leté studentky na silvestra letecky převezli zpět domů – nedaleko Dillí – ze Singapuru, kde zemřela v nemocnici Mount Elizabeth na následky vážných zranění.

Rodiče i blízcí se se studentkou naposledy rozloučili, když byly její ostatky zpopelněny. Její maminka se na pohřbu zhroutila, museli ji převézt do nemocnice.

Měla se vdávat

Kdyby mladá Indka nezemřela, měla se vdávat. Vzít si měla svého přítele, mladíka, který jel s ní v autobuse a snažil se ji zachránit. Násilníci ho zmlátili také. „Už měli hotové svatební přípravy a plánovali svatební hostinu v Dillí,“ řekl jejich soused.

Přítele zmlátili také

Právě tenhle mladík se v případu ukázal jako klíčový svědek, nebýt jeho, policie by asi nikdy nedopadla šestici mužů, kteří mladé Indce zařídili hotové peklo.

Podle policejních záznamů byla mladá žena téměř hodinu hromadně znásilňována a bita železnými tyčemi. Poté ji útočníci vyhodili z jedoucího autobusu, jehož řidič se ji vzápětí pokusil přejet. Její přítel ji na poslední chvíli vytáhl zpod kol vozidla.

"Žena a její přítel byli svlečeni a vyhozeni z autobusu. Muž ženu strhl stranou, když viděl, že se autobus otáčí a chystá se ji přejet," napsal list The Indian Express.

Právníci odmítají násilníky hájit

Právníci registrovaní u indického soudu, který bude řešit případ brutálně znásilněné studentky, předem odmítli hájit šestici mužů obviněných z účasti na hromadném znásilnění a vraždě 23leté ženy. Jednání u okresního soudu ve čtvrti Saket v jižní části indické metropole Dillí začne ve čtvrtek formálním přečtením obžaloby.

"Rozhodli jsme se, že žádný advokát se nepřihlásí jako obhájce násilníků, protože by to bylo nemorální," řekl jeden z právníků Sandžaj Kumár. Podle Kumára 2500 advokátů registrovaných u soudu ve čtvrti Saket se rozhodlo od případu "distancovat", aby bylo možné "dát rychlý průběh spravedlnosti".

pgga ( 3. ledna 2013 02:52 )

Hm.....tam neni pomoc.....nekdo kdo lezi 24/7....na Blesk cz.....

pgga ( 3. ledna 2013 02:51 )

V Tom mas absolutni pravdu.....Pejsane z Londyna....Nicmene....jelikoz tvuj zet je Pakistanec.....je Velmi Zajimave...jak tady stekas.. na napriklad cikany....Ale..bydlis snad v Londyne...takze Urcite vis jak se na Pakistance diva....libi se ti to?

pgga ( 3. ledna 2013 02:47 )

Vis jak se divaji Nemci na Cechy?...I Svycari a Rakusani....libil se ti to?...I dnes se na Czech ..divaji jako na povl.....je to tak

akia ( 2. ledna 2013 23:33 )

100% souhlas.

akia ( 2. ledna 2013 23:27 )

Pro všechny zúčastněné násilníky jediný trest - zostřený trest smrti.

Zobrazit celou diskusi