Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejslavnější hrdina války v Iráku (†30) zemřel: Uklouzl na ledu!

Autor: psch - 
2. ledna 2013
11:48

Příběh znetvořeného vojáka oběhl celý svět. Po výbuchu v irácké válce, kdy Tyler „Ty“ Ziegel přišel o ruku a vrátil se z nemocnice, si mariňák vzal svoji lásku Renee. Manželství vydrželo do roku 2008, i přesto je Ty americký hrdina. Jeho příběh má ale tragický konec.

Tyler Ty Ziegel byl symbolem utrpení zničujícího násilí irácké války. Při výbuchu v roce 2004 přišel o část levé ruky, o oko a popáleniny měl po celém těle. Prodělal na 40 operací, při každé z nich mu šlo o život. U jeho postele v nemocnici trpělivě sedávala jeho láska ze školy Renee.

Po měsících v umělém spánku vyšel Tyler z nemocnice a 6. října 2006 si vzal svoji lásku Renee. Fotografie, na které vedle sebe stojí mariňák v uniformě se znetvořeným obličejem a dívka v bílých šatech, obletěla celý svět a připomínala spoustě lidem přísloví, že láska vítězí. Ale není tomu tak úplně docela. Manželství trvalo jen do roku 2008. Proč se rozešli ale neřekli.

Příběh amerického hrdiny má ale tragický konec. 26. prosince, téměř přesně osm let po fatálním výbuchu v Iráku, Ty zemřel. Ve svém rodném městě Metamora ve státě Illinois uklouzl na kousku ledu a zemřel!

janova ( 4. ledna 2013 17:53 )

venxa ( 4. ledna 2013 17:13 )

Doktoremediciny jestlize pochybujes o mem prispevku o ukladani obcanskych legitimaci na zvlastnim oddeleni v zamestnani tak si laskave prostuduj historicka fakta. Ja musel ulozit mou obcanku ve zvlastnim oddeleni v Tesle Hloubetin na podzim roku 68. A mimochodem to sem dostal vyjezdni dolozku do Vidne na 3 dny za ucelem navstevy znameho ktery me musel poslat potvrzeni ze se postara o veskere vydaje spojene s mou navstevou. Pochopitelne jsem se jaksi zapomel z Rakouska vratit a byl jsem odsouzen v nepritomnosti na 1 rok za nedovolene opusteni republiky a rovnez protoze bylo zjisteno ze jsem v CSSR zanechal motocykl CZ175 Sport tak rovnez k propadnuti majetku. Jestli dneska nekdo tvrdi ze za komousu bylo dobre tak jeto blb a hovado 1 tridy.

jahodove_ticho ( 3. ledna 2013 23:43 )

fakt jen v pohádkách má milá...

blabla93 ( 3. ledna 2013 23:15 )

aby si chcípl ty šmejdíku staréj

keep.smiling ( 3. ledna 2013 20:27 )

pardon - "okopírovala"...."kreslené"...

Zobrazit celou diskusi