Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žena strávila noc v mrazu: Zachránil ji policejní psovod až na Nový rok

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada - 
2. ledna 2013
06:30

Mrazivou noc strávila v přísné cháněné rezervaci Hadcova step u Mohelna na Třebíčsku žena (63). Ta si krátce před obědem na Silvestra vyšla na procházku. Domů se ten den už nevrátila.

„Bylo hezky, svítilo slunce. Nevzala si prý sebou mobil ani léky, které pravidelně musí brát,“ informoval Blesk jeden ze sousedů pohřešované ženy.

Odpoledne pak zoufalá dcera ženy přivolala na pomoc policisty. Obecní rozhlas okamžitě vyzval občany, aby policistům pomohli při pátrání po ztracené důchodkyni. Ta byla naposledy spatřena jak míří k nedaleké rezervaci, která se rozkládá nad řekou Jihlavou na ploše více než 57 hektarů, kde navíc až 120 metrů vysoké skalní ostrohy padají prudce do řeky.

„Na pomoc přiletěl i policejní vrtulník. Neúspěšná pátrací akce byla ukončena na Silvestra až po jedenadvacáté hodině,“ řekla Blesku policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hned na Nový roku ráno se policisté pustli znovu do hledání ztracené důchodkyně. Po zhruba půl hodině slavil v nepřehledném terénu úspěch jeden z policejních psovodů.

„Ženu nalezl ležet v jedné z roklí pod parkovištěm rezervace. Okamžitě na místo byli přivoláni záchranáři, kteří značně podchlazenou důchodkyni přepravili do nemocnice. Zatím nebyla možnost ženu vyslechnout,“ dodala policejní mluvčí.

naidka ( 3. ledna 2013 07:22 )

jo, taky bys ho mohla napsat na naši starou diskuzi, ale musela bys dát vědět, kdy. Ahoj.

12356 ( 2. ledna 2013 21:56 )

no to jsou my teda "chute" pesane, bleeeeee

12356 ( 2. ledna 2013 21:54 )

Doufam, ze znas fortin prislovi: Podle sebe, soudim tebe...

12356 ( 2. ledna 2013 21:43 )

koci, neco vymyslim a dam Ti tady vedet, kdy to Ti zase napisu pozdeji. Bude to jenom e-mail na chvilku, jo?

naidka ( 2. ledna 2013 20:48 )

12356: touto dobou už obyčejně nepíšu, jsem ráda, že jsem se tě dočkala, prosím vymysli, jak bysme si mohly dopisovat, ty jsi chytřejší, já jsem, podle všeho, silně naivní , nemáš nějaký externí mail?, ráda bych ti napsala.

Zobrazit celou diskusi