Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Silvestrovské oslavy jsou v plném proudu. Na Staromák přišel i Fischer s rodinou

Do ulic Prahy vyrazil na Silvestra i prezidentský kandidát Jan Fischer s rodinou
Do ulic Prahy vyrazil na Silvestra i prezidentský kandidát Jan Fischer s rodinou  (Autor: Profimedia.cz, čtenář Pavel Novotný)
Autor: ČTK, red - 
31. prosince 2012
22:01

Oslavy příchodu nového roku jsou v plném proudu jak po celém světě, tak v České republice. V ulicích vesniček i velkých měst bouchají dělobuchy. Pražané u stánků popíjejí grog a punč, pojídají klobásy a připravují se na odpočet konce roku 2012! Do ulic Prahy vyrazil i prezidentský kandidát Jan Fischer s rodinou.

V ulicích Prahy lidé oslavují poslední den v roce. Na Václavském náměstí, které je uzavřeno pro automobilovou dopravu, korzují skupinky přátel a rodiny s dětmi. Někteří cestou upíjí z kelímků teplý čaj nebo kávu. U stánků si lidé kupují klobásy či svařené víno.

Na nedaleké Staroměstské náměstí kromě stovky dalších lidí dorazil i prezidentský kandidát Jan Fischer se svojí rodinou. Spolu s dalšími lidmi se přišel podívat na organizované silvestrovské oslavy s vystoupeními umělců.

Plná Praha od odpoledne

Už odpoledne bylo v centru metropole mnoho zahraničních turistů, kteří do Prahy přiletěli oslavit konec starého roku a příchod nového. Několikahodinové oslavy začaly na Staroměstském náměstí za účasti stovek diváků již ve 14:30 dětským Silvestrem.

Dobrá nálada

S postupem času náměstí plnilo stále více dospělých. Centrem města plynulo množství lidí, někteří z nich již v družné náladě. Hlavně zahraniční turisté nakukovali do obchodů i prodejen luxusního zboží a zastavovali se u stánků. "Já vím, že tady budeme furt, i po půlnoci," řekla ČTK jedna z prodavaček ze stánku na Václavském náměstí. Takřka po celý den se ve městě ozývaly výbuchy silvestrovských petard.

Policejní dohled

Na bezpečnost v prostoru Staroměstského i nedalekého Václavského náměstí dohlížely stovky příslušníků státní i městské policie. V obou lokalitách byly také připraveny vozy záchranné služby a hasiči.

Stánky na Staromáku byly otevřeny do 22:00 hodin, větší občerstvení pak mohou návštěvníci navštívit do půl jedné v noci.

peta66 ( 1. ledna 2013 08:58 )

A co má být, že se tam přišel Fischer zviditelnit? Tam bylo lidí, většina z nich je na rozdíl od Fischera ve společnosti přínosem, ale kdyby se mělo o každém jmenovitě psát, jsme tu do večera.

satanklaus ( 1. ledna 2013 02:19 )

Fischer, snažíš se zbytečně. Však ona ti spadne čelist až zjistíš jak málo lidí tě ve skutečnosti chce

Shelby16 ( 1. ledna 2013 00:49 )

K panu Fisherovi nemám důvěru

Shelby16 ( 1. ledna 2013 00:40 )

Hodně štěstí, zdraví a osobních úspěchů všem dobrým lidem ! Méně vášní a rozčilování s kreté*y nad námi, co nám poroučí a vládnou - náš šéf, naše "politická reprezentace" aj. Více se věnovat realizaci svých osobních zájmů, přání, snů, ambicí a svému životu...

matyldamatylda ( 31. prosince 2012 23:41 )

Zobrazit celou diskusi