Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Smečka vlčáků u Liberce vážně pokousala chlapce (12): Potrhala i tři dospělé

Skupina vlčáků napadla u Liberce čtyři lidi
Skupina vlčáků napadla u Liberce čtyři lidi  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
30. prosince 2012
18:54

Smečka rozzuřených mladých vlčáků dnes ve Vratislavicich nad Nisou napadla chlapce (12). Zaútočila i na tři dospělé, kteří s dítětem byli na procházce. Dítě skončilo v nemocnici s potrhanou rukou.

Smečku mladých vlčáků venčil jejich majitel na kopci u svého domu. Když zvířata spatřila skupinu čtyř lidí, okamžitě se k nim rozběhla. Podle majitele psů si vlčáci chtěli jenom hrát. Dospělí je však chtěli zahnat, a tak na ně začali křičet a mávat rukama. To dle majitele vlčáků vyhodnotila zvířata jako hrozbu a na skupinu lidí zaútočila.

Chlapec skončil s potrhanou rukou

Nejvážnější zranění má právě dvanáctiletý chlapec. Jeden z vlčáků mu potrhal ruku. I dospělí, pravděpodobně příbuzní dítěte, byli napadeni. Se zraněními museli být ošetřeni na liberecké pohotovosti. Nikdo však není v ohrožení života. Policie nyní bude zkoumat, jak je možné, že neměl majitel psů své vlčáky pod kontrolou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dananouse ( 9. ledna 2014 09:51 )

Majitel psa musí mít svého miláčka pod neustálou kontrolou,ikdyž ho má na vodítku.

tommmc ( 5. ledna 2013 11:24 )

Pan pavel219 je pouze arogantní a omezený člověk, myslící si, že on je nejvýše postavený z tvorů a odděluje lidstvo on ostatních druhů na této planetě. Před tímto druhem nás na fakultě varovali. Mrzí mě jaké je na téhle planetě množství stejných nátur.

versutus ( 3. ledna 2013 18:58 )

Tento článek není o tom, jak se mají cvičit psi. Tento článek je o nezodpovědném majiteli psů, který porušil městskou vyhlášku a o důsledcích, jaké to mělo. Kdyby ji dodržel, nemuselo se nic stát, nebyl by tento článek ani tato diskuze. Pravě proto, že psům vadí rychlé pohyby, mávání klackem atd., jak zde píšete, tak by je jejich majitelé měli mít alespoň na vodítku, tam kde to vyhláška nařizuje. Pokud si někdo jde na volné prostranství zasportovat (běh, kolo, kolečkové brusle...) nebo si vyjde s dítětem třeba na procházku, které klidně může mít v ruce klacek a mávat s ním, aniž by tím chtělo nějakého psa provokovat, má právo nebýt obtěžován nebo ohrožován volně pobíhajícími psy. Opakovaně jsem se setkal i s volně pobíhajícími psy po lese, což už je naprostá bezohlednost i vůči divoce žijícím zvířatům.

verunka_33 ( 3. ledna 2013 17:14 )

To snad není pravda, to vážně tak nesnášíš psy pavel219? Mně se u toho až tají dech když čtu ty tvoje nenávistný příspěvky. Co ti kdy kterej udělal

simi87 ( 3. ledna 2013 00:13 )

Vidím,že tady radí přetáčíte,co jsem vůbec neřekla,ale proč se divím,když jsou tady omezenci jako je hofihofi,nbcz atd.Nic jsem takového neřekla a jenom jsem napsala jistá fakta,proč vůbec dochází k útokům.Nikomu se nic nezakazovala atd.,které si vymyslel pan hofihofi .A šílený je spíše hofihofi .A patřím mezi zodpovědné majitelé psů,kteří mají psa socializovaného a vycvičeného.Věnujeme se sportovní kynologii,toto vám asi nic neříká, to se ani nedivím .Skvělé vycvičený pes musí umět chodit na vodítku i bez vodítka.Stejně tak musí zvládnout: obraty za chůze,povel sedni u nohy psovoda i obraty na místě,lehni,vstań,volný pohyb psa na povel,přivolání psa,odložení psa,přerušení nežádoucí činnosti atd. a k tomu dodám,že i obrana,stopy je poslušnost.Ohledně náhubku - zkoušky se absolvují bez náhubku,jenom některé cviky jsou s náhubkem jako nošení cizí osobou atd.Náhubek nosíme tam,kde je to nutné jako je autobus,vlak a další místa.Můj pes nemá náhubek,když má v tlamě míček,klacek atd,,jenomže to zase nepochopíte .Určitě znáte,jaké jsou děti,největší zodpovědnost máme my majitelé psů,ale i rodiče,kteří nechají vlastní dítě běžet ke psům,které neznají a bum máme tu další článek,že pes pokousal atd.Moje kamarádka má bandoga,šli ven a najednou k ním běží dítě,které vletí psovi na krk,bandog v šoku i kamarádka,on na dítě zavrčí,ale naštěstí nekousne,kamarádka dítěti vynadá a ani se nedivím,přiběhne mamina a vynadá moji kamarádce,že vůbec dítěti něco řekla,asi tak to je.A teď čí je to vina?Jasně,že to všechno padne na bedra toho majitelé.Každý,kdo se věnujeme psům,tak ví,že jím vadí rychlé pohyby,řev,machání klackem atd.Každý pes může zareagovat jinak,jeden to bude brát jako útok a druhý třeba jako hru.Při obraně figurant řve,aby psa vyburcoval a chtěl kořist,což je rukáv.O psech vím dost i o výcviků psů,ale k čemu vám to říkám

Zobrazit celou diskusi