Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázrak pro maminku: Unesená dívka (6) se po 3 letech vrátila domů

Vlevo jsou rodiče malé holčičky Gemma a Razwan, když spolu byli ještě šťastní. Vpravo pak počítačově upravená fotografie Atiyi, kterou experti nechali zestárnout o tři roky.
Vlevo jsou rodiče malé holčičky Gemma a Razwan, když spolu byli ještě šťastní. Vpravo pak počítačově upravená fotografie Atiyi, kterou experti nechali zestárnout o tři roky.  (Autor: INT, Greater Manchester police)
Autor: INT, red - 
29. prosince 2012
06:30

Tři roky trvala noční můra Britky Gemmy Wilkinson (32), které v roce 2009 unesl její bývalý manžel dceru Atiyu. Tři rok nevěděla, kde se přesně její dcera nachází, až ji policie vypátrala v Pákistánu. Nyní se dcerou konečně setká.

Atiya zmizela v listopadu 2009 poté, co byla na návštěvě u svého otce Razwana, který její matce tvrdil, že s ní pojede na výlet do Southportu. Matka dceru předala otci, pak se však po ní slehla zem. Začaly několikaleté muka. Ozval se jí až z pákistánského města Láhauru. „Svou dceru už nikdy neuvidíš,“ řekl jí v den, kdy Atiya slavila své třetí narozeniny.

Dívku pomohla vypátrat upravená fotografie

Holčičku pomohla vypátrat upravená fotografie, kterou experti nechali zestárnout o tři roky na pravděpodobnou podobu šestileté dívenky. Dnes už šestiletá Atiya by se v těchto dnech měla vrátit do Velké Británie. Několik dnů před odjezdem a po vysvobození strávila v ochranné vazbě, kde se podrobila specializovaným lékařským vyšetřením.

Její otec je nyní v britském vězení, kde čelí trestu odnětí svobody za to, že navzdory soudnímu příkazu odmítal sdělit místo pobytu dcery. Poprvé byl odsouzen v červnu 2010, letos v dubnu mu soud trest zvýšil. Tvrdil, že jeho dcera je buď v Pákistánu, nebo Íránu, ale přesné místo prý nevěděl.

Unesl ji do Pákistánu

Rodiče Atiyi se potkali v roce 2003 během studia managementu, Atiya se narodila 7. listopadu 2006. O dva roky později se jejich vztah rozpadl, protože Razwan začal být agresivní a Gemmu neustále kontroloval.

Když dívenka slavila narozeniny, přišel Razwan s přáním vzít svou dceru na výlet do britského Southportu. Místo toho ji ale odvezl do pákistánského Láhauru, kde, jak tvrdil, měla pobývat týden s příbuznými. Atiya pak měla přiletět se svou babičkou 16. listopadu, ale babička přiletěla sama. O čtyři dny později přiletěl rovněž bez holčičky i Razwan. Policie ho rovnou zatkla. Muž ale nespolupracoval a vymýšlel si báchorky o tom, kde jeho dcera zrovna pobývá.

djaba ( 29. prosince 2012 22:37 )

Milá lištíčko z Británie a jiných kulturních zemí,to není dost chlapů z vlastních řad .To musíte mít pákistánce , araby a jiné exoty ?Né že by čeští hoši byli nějací lumeni , ale holčičku by jste našla za pár dní a dobře zajištěnou.

alenkarandlikova ( 29. prosince 2012 17:27 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CerveneCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

hofihofi ( 29. prosince 2012 16:15 )

Tohle ceka kazdou nanu, at britku, nebo cesku, co si zacne s cizincem s tehlke zemich, at se nedivi, jiny kraj jiny mrav, co cekala?

12356 ( 29. prosince 2012 15:25 )

Pokud byli rodice rozvedeni a dite bylo v peci matky a oted ditete odleti s dcerou do cizi zeme, bez souhlasu matky, tak se jedna o unos a nezalezi jestli je to otec a nebo nekdo cizi.

12356 ( 29. prosince 2012 15:23 )

aha, tak proto si ten tvuj pakistansky zet, vybral za manzelku tvoji dceru. Tak si davej bacha pesane, at jeden den si tvuj zetak neudela vylet do Southportu....

Zobrazit celou diskusi