Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvavé Vánoce: Myslivec postřílel svou rodinu, policie řeší další čerstvé vraždy

Autor: simao, ČTK - 
26. prosince 2012
05:00

Příběh z Jílového u Berouna není jediným smutným z letošních Vánoc. Myslivec (†65) zde zastřelil svou ženu, syna i psa, aby nakonec obrátil zbraň proti sobě. Policie tento čerstvý případ prošetřuje. Plné ruce práce však má i s dalšími otřesnými vraždami v Praze a sebevraždou v Litomyšli.

Místo hrůzy: Jílové na Děčínsku

Když policie našla včera odpoledne tři mrtvé lidi v domě na Děčínsku, byli šokovaní nejen sousedé. Zvláště když vyšly najevo první okolnosti případu. Na Štědrý večer zde myslivec zastřelil svou manželku, syna (31) a psa. Pak spáchal sebevraždu.

Podle Tn.cz je našel na Boží hod druhý syn, když dorazil na sváteční návštěvu.A sousedé nechápu, jak k téhle tragédii mohlo dojít. Vždyť ten pán působil navenek normálně. A solidně... O žádných větších problémech rodiny neměl nikdo tušení.

"Ještě asi před dvěma dny jsem s ním mluvil, vypadal v pohodě. Poslední dobou sice moc nechodil ven, ale nikdy bych něco takového nečekal," řekl ČTK jeden ze sousedů.

Místo hrůzy: Litomyšl

To na Litomyšlsku došlo o těchto Vánocích také k domácímu incidentu. Skončil smrtí šestapadesátiletého muže a těžkým zraněním o rok mladší ženy. 

Tragédie se stala v předvečer Štědrého dne. Muž patrně v hádce postřelil exmanželku, která nyní v nemocnici bojuje o život, a pak obrátil zbraň proti sobě. Tuto verzi však zatím policie nepotvrdila.

"Zraněná žena je hospitalizovaná. Vyšetřování probíhá, soudní pitva muže by měla být v následujících dnech. Po dohodě s vyšetřovatelem nebudeme zveřejňovat žádné další informace," uvedla neústupně policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Místo hrůzy: Praha

Dvě vraždy pak řeší i pražští kriminalisté. První spadá ještě do posledního adventního víkendu. V sobotu brzo ráno na linku 158 volal muž (35) a oznámil, že zabil kolegu (49).

Včera odpoledne pak našli příbuzní ubodanou starší ženu (66) v ulici Navigátorů v Praze 6, jak potvrdila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Třetím dnem dnes policisté pátrají po tom, kdo ženu zabil a hledají motiv. Zatím neúspěšně.

 

jambik181 ( 27. prosince 2012 21:16 )

Bydlim v jílovém u Děčína ale že bych bydlel u berouna to teda nevim ten kdo psal ten článek o kterym ví uplnou pí**ču asi při zeměpisu spal.

marhok ( 27. prosince 2012 19:40 )

Děčín a Beroun je od sebe 143 km vy dementi z Plesku

kov3 ( 27. prosince 2012 04:44 )

Ked si trouba, co uz s tym...

slider ( 26. prosince 2012 16:09 )

Je to tady jako v Americe, zakazat pistole!

johnhardy ( 26. prosince 2012 14:55 )

Myslivci se jmenují od toho že jim to dobře myslí ale tenhle myslivec teda moc nemyslel,byl to tupý hejhula

Zobrazit celou diskusi