Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na psím hřbitově mají unikátní kapli. Je pojízdná

Autor: Jana Ulrichová - 
22. prosince 2012
21:18

Pochovat svého domácího mazlíčka mohou zájemci na novém zvířecím hřbitově v Jimlíně na Lounsku. A nejen to. K dispozici je jim tu i mobilní dřevěná kaple, ve které se mohou se svým zvířecím miláčkem rozloučit.

Hřbitov navazuje na areál tamního zámku. Provozují ho otec a syn Kubalíkovi, kteří vlastní i tamní psí útulek. „Původně tu byla obecní skládka. Pozemek jsme si pronajali, vyčistili, zavedli jsme sem vodu a elektřinu,“ řekl Jaroslav Kubalík. „Pochovat sem lze jakéhokoli domácího mazlíčka s výjimkou hospodářských zvířat,“ dodal.

Kaple dojede za vámi

Pro ty, kteří chtějí svému zvířátku dopřát i obřad, je k dispozici unikátní kaple. „Na pozemku se nesmí stavět, proto je kaple na kolečkách,“ vysvětlil Kubalík s tím, že není problém ji zapřáhnout za traktor a kamkoli přemístit. Už i o to lidé projevili zájem. „Volali a ptali se, zda za nimi můžeme s kaplí dojet, že se chtějí se psem rozloučit na své zahradě,“ řekl. V kapli nechybí funkční zvonice a obraz sv. Rocha, jehož atributem je pes.

Pohřeb zvířete? Za pár tisíc i za statisíce

Cena za pochování na jimlínském hřbitově je od 2,5 tisíc korun výše podle velikosti zvířete, dvojhrob na 10 let vyjde na 8000 korun. „Záleží na tom, kolik chce kdo investovat. Není výjimkou, že lidé zaplatí svému mazlíčkovi 250 000 korun za leštěnou rakev,“ řekl.
Jimlínský zvířecí hřbitov, který začne naplno fungovat od ledna, je druhým v Ústeckém kraji. Už několik let lze pochovávat malá zvířata také pod Řípem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 24. prosince 2012 20:46 )

Víte , když s vámi zvíře stráví mnoho let ,je to další člen rodiny .Dokonce se zdá , že vám rozumí a sdílí vaši radost i smutek.Takový tvor si zaslouží důstojné rozloučení i uložení do země.

londynskypes ( 24. prosince 2012 07:01 )

pavel219 je to proti tobe ..nemuzes mit rad ani deti a nikoho ...

londynskypes ( 24. prosince 2012 07:00 )

pavel219 a ty taky

londynskypes ( 24. prosince 2012 06:59 )

ty si nejaky b l b e c ek pavel219

londynskypes ( 24. prosince 2012 06:58 )

naidka

Zobrazit celou diskusi