Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zatýkání v pražských bordelech: 16 lidí obvinili z obchodu se sexem!

Při akci ve dvou pražských bordelech kriminalisté z ÚOOZ zadrželi několik osob.
Při akci ve dvou pražských bordelech kriminalisté z ÚOOZ zadrželi několik osob.  (Autor: Týdeník Policie, Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
21. prosince 2012
12:25

VIDEO | Podle policie měla tahle skupina osob (10 mužů a 4 ženy) vydělávat ve dvou nočních podnicích na organizované prostituci. Vedle toho pak oba majitele podniků, kde se vše odehrávalo, obvinila policie z kuplířství a nyní jim hrozí až 10 let vězení.

Rozsáhlý zátah kriminalistů v nočních klubech v centru Prahy v ulici Ve Smečkách u Václavského náměstí proběhl v noci z 28. na 29. listopadu. A v poutech skončilo více jak 10 lidí, obviněných z nekalého sexbyznysu.

Trestní stíhání se týká jak dvou majitelů podniků, tak i dalších čtrnácti lidí ve věku od 20 do 46 let, kteří podle vyšetřovatelů pracovali jako organizovaná skupina. Obvinění údajně několik let sjednávali a kořistili z prostituce v podnicích Darling Cabaret a Sexy sauna club, sdělil dnes ČTK mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták.

Podle stránek policejnidenik.cz měla tahle celá zatýkací akce krycí název Tower. Ve zprávě se uvádí, že se jí zúčastnilo více jak 200 detektivů, vyšetřovatelů a techniků Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Policisté provedli 15 domovních prohlídek a 12 prohlídek jiných prostor. A zajistili peníze, počítače, mobilní telefony a další materiály. "Zajištěny byly i nemovitosti v hodnotě přes 200 milionů korun," dodal Hanták. Obviněným hrozí u soudu za vydělávání na sexuálních službách až desetileté tresty vězení.

Darling Cabaret přitom oficiálně fungoval jako kabaret s tanečním a hudebním představením, druhý jmenovaný pak jako luxusní pánský erotický klub, nabízející třeba masáže. Podle vyšetřovatelů však nelegálně i prostitutky.

brutal ( 21. prosince 2012 23:53 )

Ne docela přesná práce,ten bordel ve Strakovce nevybrali,jako vždy poloviční práce.

marmat ( 21. prosince 2012 23:06 )

Tyto BORDELY jsou tam přes 10 let! V přízemí vporavo je INTERNETOVÝ přenos z "kavárny" úplně ČEHOKOLIV a nic se neděje... Skoro 4 metrové eskortní taxi celá leta parkuje na rohu Václaváku a teď se divíme!!!??? A když odjede řidič domů najdete tento reklamní vůz 50m od kostelíčka na Lhotce... Majitel zejvá léta na úředníky, třeba i ze svého dalšího klubu na Jungmannově náměstí (bývalé sídlo MONU) ale spíš z THAJSKA aj. Velmi šikovný a nadosmrti za ta léta zajištěný! JEDEN ultra BORDEL DO FILMU od Woody Allena !

djaba ( 21. prosince 2012 22:43 )

Když se prostituce dostane z ulic do baráku , je to kuplířství.Snad si někdo nemyslí , že tam budou holky zadáčo v klubu.Majitel nevěstince jim to tam asi bude sponzorovat.

buban ( 21. prosince 2012 20:04 )

toz ona nevidi a neslysi uz hodne dlouho-zamilovana-nezamilovana-blaboly tech jejich "zurnalistu" jsou na povazenou. Vecne zlita Remesova, ktera onyndo naflakala dve hrubky v jedne vete....pani Smuclerova, muzete byt okouzlena necim vyraznym v muzskych kalhotach, ale zkuste si pritom ohlidat paci vasich "zurnalistu- "

inqizitor ( 21. prosince 2012 19:15 )

souhlas, dělaj jako by to nebyla normální práce

Zobrazit celou diskusi