Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taková poctivost se v Česku nevidí: Tahle žena našla 50 000 a vrátila je!

Zachovali byste se stejně jako paní Marie?
Zachovali byste se stejně jako paní Marie?  (Autor: Pro Blesk - Karel Kopáč)
Autor: Jan Doležal - 
19. prosince 2012
20:11

Roztržitý důchodce (79) zapomněl při vynášení odpadků u popelnic kabelu a v ní 50 tisíc korun. Žena, která peníze později našla, odolala pokušení a ke kabele s hotovostí přivolala strážníky.

Paní Marie si vezla autem k sobě domů vnoučata na hlídání. Když zaparkovala v Italské ulici a vystoupila z vozu, uviděla tašku, opřenou o ohradu s kontejnery na odpad. „Chvíli jsem váhala, pak jsem si dodala odvahu a otevřela ji. Uvnitř byly nejaké papíry a razítko. Hned jsem si řekla, že asi někomu budou chybět,“ vyprávěla Blesku Marie Kuklíková. Vytočila linku městské policie a ohlásila, co našla. Že je v tašce tolik peněz, nevěděla. „I kdybych to věděla, stejně bych ji vrátila,“ tvrdí nálezkyně. Strážníci na místě zjistili, že kromě faktur, rtazítka a diáře je v tašce ještě 50 000 korun. Nakonec vyšlo najevo, že tašku tam zapomněl muž (79), když vynášel odpadky.

Odměna ji neminula

„Myslel si, že peníze má u sebe. Jakmile zjistil, že jeho peněženka je prázdná, ihned vyrazil na služebnu městské policie pro tašku s penězi. „Jsem starý zapomnětlivý důchodce. Jsem šťastný, že ještě existují poctiví lidé. Hned jsem se s paní vyrovnal. To co udělala, rozhodně v Česku není normální,“ řekl Blesku majitel tašky.

Jeho slova připouštějí i městští strážníci, i když v Kladně je to letos už druhý případ. Nedávno prý žena našla na ulici 22 tisíc a peníze také odevzdala.

sores ( 20. prosince 2012 15:04 )

 No nevím, nevím jestli poctivost nebo hloupost! Vše je věc charakteru a výchovy. Vsadím boty, že toto najít český politik, tak by si to zaručeně nechal, včetně 90% čechů.

anka ( 20. prosince 2012 14:58 )

tak hezky cin a vy to dokazete vsechno promnenit v pytel plny.....negativity....

anka ( 20. prosince 2012 14:55 )

cloveka neznate, ale protoze mel u sebe tolik penez, musi byt nejaky smejd

matyldamatylda ( 20. prosince 2012 13:29 )

nm48 ( 20. prosince 2012 13:18 )

jste asi trochu mimo pokud jsem dobře slyšel tak ta paní ani nevěděla že tam ty peníze jsou ,nechci jí podezřívat že by si je nechala ale myslím že by se rozmyslela je vrátit,já bych je nevrátil , ukradli mi auto neměl jsem ho pojištěný tak jsem nedostal ani korunu,když toho člověka neznám tak si dovedu představit že je to nějaký šmejd když má tolik peněz u sebe

Zobrazit celou diskusi