Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Motiv šíleného střelce Lanzy: Bál se, že ho dá matka do ústavu

Autor: ljš - 
19. prosince 2012
14:34

Zatímco policie stále pátrá po motivu činu šíleného střelce Adama Lanzy, který v Newtonu postřílel 26 lidí včetně 20 dětí, jeho soused přišel se šokujícím podezřením. Podle něj se mladík bál toho, že ho jeho matka Nancy nechá zavřít do psychiatrické léčebny.

Podle televize Fox News se Adam dozvěděl, že se jeho matka Nancy snaží dosáhnout toho, aby by umístěn do ústavní léčby, protože chlapce, který trpěl autismem, přestávala zvládat.

"Adam měl pocit, že se jeho matka zajímá mnohem více o jiné děti než o něj, a vedlo ho k tomu patrně zjištění, že se ho plánovala vzdát," řekl televizi Joshua Flashman, Adamův soused.

Proč zabíjel děti?

Podle odborníků není příliš pravděpodobné, že by si vybral školu náhodně. Mezi jeho vztekem a vražděním nevinných malých dětí musela být velmi silná spojitost.

Z počátku se objevovaly informace, že Nancy, kterou Lanza zastřelil ve spánku čtyřmi ranami do hlavy, ve škole Sandy Hook pracovala. Tamní učitelé ji však podle amerických médií vůbec neznali. Podle serveru Daily Mail tam však loni pracovala s předškoláky. Právě na děti v tomto věku se Lanza při svém běsnění zaměřil. Patrně na ně žárlil a myslel si, že je má jeho matka radši.

keller ( 25. prosince 2012 02:03 )

Náhodou to byl docela hezkej kluk, mám ho jako tapetu na ploše

mim33 ( 20. prosince 2012 06:58 )

Aneb "Jeden soused povídal..."

Shelby16 ( 20. prosince 2012 00:29 )

To je hrůza, ovšem matka má na tom neštěstí taky podíl, neboť psychicky nenormálního syna zasvěcovala do střílení a v domě schraňovala takový zbrojní arzenál !!

jana999 ( 19. prosince 2012 20:06 )

takže pochybili odborníci když je matka o to žádala, tak jí měli věřit, už z něho měla asi sama strach, tydle děcka mají strašnou sílu a nevědí co je bolest

zaviracispendlik ( 19. prosince 2012 17:43 )

a nejdou rozeznat

Zobrazit celou diskusi