Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tři hrdinky školního masakru: Tyto ženy obětovaly samy sebe, aby ochránily děti!

Autor: INT, lm - 
15. prosince 2012
13:26

Neváhaly a vypravily se ochránit děti. I když věděly, že ve vedlejší místnosti se právě rozpoutalo peklo. Amerika truchlí pro tři hrdinky - učitelky, které se vydaly naproti šílenému střelci na základní škole v Newtownu. A obětovaly své životy.

Mezi zastřelenými dospělými v americké základní školy v Newtownu jsou i učitelky, které neváhaly ani minutu a vyrazily chránit ty, které byly proti ozbrojenému mladíkovi úplně bezbranné - děti. Jaké jsou hrdinské příběhy na pozadí jednoho z nejhorších masakrů v dějinách Ameriky i celého světa?

Obětovaly samy sebe

Victoria Soto (†27) byla jednou z hrdinných učitelů, kteří obětovali sami sebe, aby zachránili ostatní. Mladá učitelka zaslechla výstřely a snažila svou třídu dostat, co nejrychleji do bezpečí. Přitom se střetla tváří v tvář se střelcem.

Postavila se mu do cesty a chránila vlastním tělem malé děti, které se utíkaly schovat. Přitom ji mladík postřelil. "Jsem hrdý na to, že Vicki jednala podle svých instinktů a chránila děti před nebezpečím. Vicki udělala jen to, co milovala, chránila ty děti a v našich očích je to hrdinka," řekl její bratranec Jim Wiltsie.

Při pátečním masakru zemřely také ředitelka školy Dawn Hochsprung (†47) a školní psycholožka Mary Scherlach (†56). V době, kdy mladík Adam Lanza začal střílet, měly obě jednání s ostatními. Když slyšely střelbu, bez váhání hned vyrazily za svými žáky. Zatímco ostatní se schovaly pod stoly, ony myslely na děti. Vyběhly do chodby, kde je střelec nemilosrdně popravil...

haniss ( 16. prosince 2012 06:07 )

strč si ty svoje "nápady na zbohatnutí" do pr....le trubko!A nebo je můžeš publikovat ma pohřbu někoho z tvých blízkých.

anka ( 15. prosince 2012 19:01 )

votomtoje ( 15. prosince 2012 18:50 )

Pokud je to pravda, tak ty tři učitelky jsou opravdový hrdinky, které by měli dávat za příklad a měly by být posmrtně vyznamenány. Vím že jim už to nepomůže, ale mohlo by to pomoci zvrácené morálce společnosti kde se hrdinové dělají akorát z celebrit, gaunerů nebo třeba vojáků, kteří sice taky podstupují rizika, ale vědí do čeho jdou, takže to ani takové hrdinství není.

renatarojnilova ( 15. prosince 2012 18:30 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Unas.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

ital24 ( 15. prosince 2012 18:07 )

Je to hrozná představa toho, co nyní prožívají rodiče zastřelených dětí.

Zobrazit celou diskusi