Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelec ze základky v USA: Patřil k výborným studentům, ale nebyl tak úplně normální...

Autor: ČTK, lm, simao.k - 
15. prosince 2012
09:11

Adam Lanza (†20), oficiálně označený za střelce na základní škole v americkém státě Connecticut, prý patřil k výborným studentům. Žil u své matky, jež na této škole podle některých zdrojů učila a je údajně mezi oběťmi páteční tragédie. A nebyl tak úplně normální...

Policie v americkém státu Connecticut, kde došlo k hrůznému masakru na základní škole, potvrdila totožnost střelce, zjišťuje nyní motiv střelby.

Dvacetiletý Adam Lanza, který postřílel 20 dětí a šest dospělých, však již nic neprozradí. Je po smrti, patrně spáchal sebevraždu. Podle vyšetřovatelů mohl mít mladý muž blíže neupřesněné psychické problémy.

Jeho bratr Ryan (24), který byl zpočátku mylně označován za šíleného střelce, byl odveden k výslechu. Prozradil, že jeho bratr byl autista a měl blíže nespecifikované psychické problémy. Sám se však údajně na děsivém činu nijak nepodílel, s rodinou od rozvodu jejich matky a otce nežil... A tak od roku 2010 s bratrem v kontaktu nebyl.

Podivný mladík

Catherine Ursová, která se zúčastnila pátečního smutečního obřadu v dějišti střelby Newtownu, uvedla, že její syn podezřelého útočníka a znal a pamatoval si jej kvůli jeho alternativnímu životnímu stylu. "Řekl jen, že byl velmi štíhlý, velmi odtažitý," sdělila podle AP.

Lanza chodil na newtownskou střední školu a v několika zprávách místních médií z posledních let bylo jeho jméno zmíněno mezi studenty s vynikajícími výsledky...

Nejhorší masakr v dějinách

Při páteční střelbě na základní škole v Newtownu podle policie na místě zemřelo 18 dětí, šest dospělých a útočník. Dvě další děti zemřely po převozu do nemocnice. Další dospělá oběť byla podle policejního mluvčího Paula Vancea nalezena mrtvá na jiném místě v Newtownu. Podle stanice BBC se má za to, že jde o střelcovu matku Nancy. Tu podle nejmenovaných zdrojů útočník zabil a pak dojel v jejím autě ke škole.

Vance uvedl, že ve škole se střílelo ve dvou místnostech. Okolnosti tragické střelby zatím nejsou zcela jasné a další, většinou nepotvrzené informace se vynořují postupně. List The New York Times původně napsal, že útočník vešel do třídy, kde učila jeho matka, zastřelil ji a po ní další děti, než se sám zabil.

valentinar ( 16. prosince 2012 13:25 )

doktorka6 ( 16. prosince 2012 09:31 )

gogo:-doufat samozřejmě můžete, ale já bych Vám radila se o tyto věci intenzivně zajímat a hledat PRAVDU.Žena norského diplomata tyto věci začala zveřejňovat, dokonce napsala i nějaké knihy. Samozřejmě že je pronásledována a její dům byl více než 300x vykraden, proto nosí dokumenty které toto zvěrstvo dokládají stále u sebe v batohu a pomocí přátel se chová tak, aby se armádním složkám do rukou nedostala,protože by ji umlčeli.Obyvatelé severských zemí se pro tento výzkum stali pokusnými králíky, při podmořském výzkumu a následně byli uvězněni, kde všichni spáchali sebevraždy.Položte si otázku, PROČ tyto zvěrstva, popravy dětí ve školách páchají mladí lidé?Protože jsou nejsnáze OVLADATELNI, jejich svět je úzce spojen s televizí a počítači, toto sledují denně několik hodin, když Vám tam budou podprahově vysílat agresivní informaci, váš mozek v kombinaci s čipem zareaguje agresivitou! Že není lokalita kde má být poprava obětí vykonána vybrána náhodně je zcela jasné: Čím zámožnější ,,důležitější,, společenské oblast, tím lépe! O to větší STRACH se začne mezi lidmi šířit! Věřte mi, že bych se radši mýlila, ale celé to při bližším prověření dává tento smysl....

venxa ( 15. prosince 2012 23:18 )

How Y'doing sorry za spatne spelovani. Ja se totiz pohyboval v kruzich kde xe mluvilo o austenitu, cementitu a perlitu. Tak se mi ten austenit priplet misto autismu. Hlavne zes to rozlustil.

pepazdp ( 15. prosince 2012 22:54 )

Jestli byl autista musel mít dost vzácnou nebo lehkou formu autismu. Klasický autisti sou na jednu stranu geniální, na druhou neschopný zvládat samostatně úkony běžnýho života. Cvok to byl každopádně. Cvok odhodlanej udělat co udělal, jedno jakej pro to měl důvod. Nemít doma jeho máma zbraně, možná k tomu nedošlo, ale spíš jo. Vypadá to že to měl naplánovaný. Když byl schopnej to provést jak to proved, byl s velkou pravděpodobností schopnej si i opatřit zbraně jinak. Taky to ale mohlo dopadnout ještě hůř. Kdyby se mu nechtělo složitě shánět zbraně, moh si na netu najít jak se dělá bomba z běžně dostupnýho materiálu a mohlo těch mrtvejch bejt desetkrát víc. Tohle fakt zákaz zbraní nevyřeší.

howareyoudoing ( 15. prosince 2012 22:45 )

Proc to nenapises radeji cesky? Kdo to ma po tobe lustit? Nejsi take "AUSTENISTA neboli DUSEVNR CHORY CLOVEK"???

Zobrazit celou diskusi