Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé se děsí: Žili jsme v sousedství s alkoholovou mafií

Autor: Jiří Čada - 
14. prosince 2012
07:27

Kroužící policejní vrtulník nad objektem bývalé cihelny na Pelhřimovsku. Po zuby ozbrojení zakuklenci, policejní auta. Tak popsala Blesku zásah ozbrojenců Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu žena, která aniž by tušila, žila v bezprostředním sousedství jednoho z dosud největších odhalených skladů pančovaného alkoholu u nás.

„Denně tady v noci pendlovaly kamiony sem a tam. Stále mě budily,“ popisovala situaci, která v malé obci Stojčín u Počátek panovala ještě před pár dny. Továrna, kterou vlastní majitel ze Zlínska, původně prý vyráběla plastové fólie. „Co se tam, ale ve skutečnosti dělo, to teď musí zjistit policisté,“ doufá vystrašená žena.

Objekt bezprostředně po zásahu elitních mužů zákona převzali do své další péče celní úředníci a detektivové finanční policie.

Obyvatele obce teprve až nyní ovládl strach. „Ještě včera bych se vám vysmál, že tady u nás něco podobného může být. Teď se povídá, že to nebyl jen sklad pančovaného alkoholu, ale i jeho výrobna,“ tvrdil ve čtvrtek jeden z místních mužů. Nikdo z oslovených nechtěl ze strachu uvést své jméno.

Celníci, kteří od úterka v objektu nepřetržitě pracují, rovněž zatvrzele mlčí.

„Situaci na příkaz vrchního státního zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje, nesmíme komentovat,“ uvedla mluvčí brněnských celníků Lada Temňáková. Ta rovněž odmítla potvrdit zda v objektu byl nalezen kromě několik tisíc litrů nelegálního alkoholu, také i smrtící metanol.

Na místě ve středu zasahovali rovněž hasiči, kteří měli z objektu část nalezeného kontrabandu už odvézt.

e.44 ( 14. prosince 2012 11:08 )

Tý jo, ty kur.vy bleskáčský mažou i kur.wy s w Dřív to procházelo

e.44 ( 14. prosince 2012 11:05 )

Máš psát kurňa, jak Bolek říká, ne ***

e.44 ( 14. prosince 2012 11:03 )

Při nedostatku informací si dokáže Blesk vymejšlet vážně úžasný historky A čeho že se ty lidi děsí? Snad ne toho, že něco z těch flašek co si tam nakradli by moh bejt panč?

krat5 ( 14. prosince 2012 08:25 )

no ale stejně, jak se to ty ku*vy japonské dověděly?

horstfuxteleshop ( 14. prosince 2012 07:47 )

na začátku věty jsem měl napsáno ku-rva, no, škoda no,

Zobrazit celou diskusi