Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Celníci na Vysočině objevili obří sklad nelegálního alkoholu

Autor: Jiří Čada - 
13. prosince 2012
08:35

Patrně jeden z největších skladů nelegálního alkoholu odhalili ve středu celníci na Vysočině a Blesk byl u toho. Záda celníkům při této rozsáhlé akci kryli protikorupční detektivové z Ostravska.

Objekt bývalé firmy na Pelhřimovsku, ve kterém odhalili několik tisíc litrů nelegálního alkoholu od středy střeží po zuby ozbrojení celní úředníci včetně psovodů.

„Nemáme o této akci vůbec žádné informace. Snažím se telefonicky spojit s tiskovou mluvčí brněnských celníků,“ informovala Blesk ve středu odpoledne policejní mluvčí kraje Vysočina Dana Čírtková.

Fakt, že místní policisté o zásahu neměli nejmenší tušení, potrhuje význam celé akce.

Tentokrát to vyšlo!

„Celníci společně s policisty už den předtím zasahovali na jednom místě, bohužel neúspěšně. Tentokrát to vyšlo,“ řekl Blesku později policejní zdroj, který se zásahem byl z části seznámen. Ten dokonce tvrdil, že další úder do řad podloudných obchodníků s alkoholem na jihu Čech a Vysočině ještě v dohledné době přijde.

Muži v uniformách celní správy za vraty objektu obehnaného ostnatým drátem o průběhu zásahu ve středu večer zatvrzele mlčeli. Do objektu ukrytém v lese však pod rouškou tmy neustále vjížděla další a další vozidla celní správy.

Zda se jedná o nalezený alkohol, který by obsahoval smrtící metanol, zatím nikdo nechtěl potvrdit.

Místní o skladu neměli tušení

„Nebudu se k tomu vyjadřovat. Na místě provádíme vyhledávací činnost ve spolupráci s Policií ČR. Pokud se bude jednat o případné daňové úniky jsou to úkony neveřejné a není důvod, aby na místě byli novináři,“ zdůraznila ve středu odpoledne mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

V nedaleké obci o existenci nelegálního skladu alkoholu neměli místní obyvatelé nejmenší tušení. „To si děláte legraci, tady a sklad alkoholu? Vždyť nám tady zkrachovala i hospoda,“ nechtěl informaci uvěřit jeden z místních. Policejní případně vozidla celní správy prý za celý den ve vsi nezahlédl.

miroslav ( 14. prosince 2012 00:08 )

u vietnamců-Praha

miroslav ( 14. prosince 2012 00:05 )

Proč německá-nerozumím

miroslav ( 14. prosince 2012 00:04 )

100 procent - souhlas

miroslav ( 14. prosince 2012 00:01 )

To je dobrej vtip

ornel ( 13. prosince 2012 16:00 )

lepší jak chodit na poštu pro almužnu

Zobrazit celou diskusi