Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Silné mrazy v Česku zabíjí: Už tři mrtví!

Mrazy si už vyžádaly tři mrtvé
Mrazy si už vyžádaly tři mrtvé  (Autor: Blesk - Gabriela Peringerová)
Autor: shp, ČTK - 
8. prosince 2012
21:14

Silné mrazy, které zasáhly Česko, si dnes zřejmě vyžádaly tři lidské životy. V Rožnově pod Radhoštěm byla nalezena mrtvá žena, v Hradci Králové a v Plavech na Jablonecku zemřeli dva muži.

Zdravotníci u všech konstatovali smrt podchlazením, příčinu však upřesní až nařízená pitva. Noc na dnešek byla rekordně mrazivá, rtuť na některých místech klesla pod minus 20 stupňů. Extrémně chladné počasí je nebezpečné zejména pro lidi bez domova.

Dva mrtví bezdomovci

Strážníci dnes časně ráno našli na lavičce autobusového nádraží v Rožnově pod Radhoštěm mrtvou ženu, příčinou její smrti bylo zřejmě umrznutí. Podle policie šlo o místní 47letou bezdomovkyni. Kolem poledne objevili lidé mrtvého 67letého muže v Plavech na Jablonecku. Dalšího mrtvého nalezli odpoledne lidé v altánku v Novohradeckých lesích u Hradce Králové, osmapadesátiletý muž byl zřejmě bezdomovec.

Teploty až -27,8 stupňů

Teploměry v noci na dnešek klesly hluboko pod stupeň mrazu, mrazivé ráno zažily hlavně Krkonoše a Jizerské hory. Na Jizerce naměřili minus 27,8 stupně. Před silnými mrazy o víkendu varovali meteorologové. Zdravotní problémy mohou působit seniorům, dětem a nemocným lidem.

marta49 ( 9. prosince 2012 10:37 )

marta49 ( 9. prosince 2012 10:37 )

castelo ( 9. prosince 2012 10:06 )

castelo ( 9. prosince 2012 10:05 )

gevi ( 9. prosince 2012 09:03 )

Tyhle pravdy tady ani nepište. Copak vy nevíte, že ty lidi dostal na ulici Kalousek? A pomáhal mu Nečas. Oni žili spořádaným životem, ale Kalousek jim sebral byty, vyhodil je na ulici. Každý má přece právo volby: Nějakou ubytovnu nebo chlast. Kalousek by jim měl dát peníze na oboje. Znám podrobně příběhy dvou bezdomovců. Jeden případ - drogy, ožebračení rodičů a odchod na ulici, když už nebylo kde brát. Druhý případ - chlast, mlácení manželky a dětí, rozvod, jednopokojový byt, ale kvůli chlastu nebylo ani na ten, takže nádraží a chlast.

Zobrazit celou diskusi