Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rathova stížnost byla zamítnuta: Odposlechy jsou platné

Autor: ČTK, mokk - 
8. prosince 2012
09:32

Poslanec David Rath přišel o poslední šanci, jak se zbavit odposlechů. Ústavní soud totiž zamítl jeho stížnost.

Vazebně stíhaný poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath podle Mladé fronty Dnes zřejmě přišel o poslední šanci, jak se zbavit policejních odposlechů, které podle obvinění dokládají rozsáhlou korupci a jsou klíčovým důkazem v této kauze.


"Ústavní soud odmítl stížnost směřující na neústavnost a nezákonnost nasazení úkonů. Znamená to, že jsou platné," řekl MfD Petr Jirát, který na případ dohlíží.

Deníku to potvrdil i Tomáš Sokol, který zastupuje šéfku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou a jejího přítele Petra Kotta. "Mohu potvrdit, že Ústavní soud naši stížnost zamítl," konstatoval.
    

Státní zástupce Jirát už má tedy všechny důkazy v Rathově kauze shromážděné. Sedm měsíců po zatýkání půjde spis k soudu. Rath a spol. jsou obviněni z korupce za desítky milionů. Žaloba by měla padnout na začátku ledna, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

gogo ( 9. prosince 2012 12:31 )

Naprostý souhlas. Až na toho Franze.

renataren ( 9. prosince 2012 10:21 )

Rath kradl jako všihni,ale jen on sedí v base... Není na tom něco divného ? Takový čurda co si uzme pár milionků, ale ti největší zloději dál sedí na mocných místech ve vládě !!! Tak třeba takový Klaus... Teď je proti přímé volbě prezidenta, protože má nasráno v gatích aby to nevyhrál třeba takový Franz, který by nařídil různé audity aj... To by se pak přišlo na monsterkrádeže, které má taťka Klaus na svědomí... Volte Franze !!!!

egyptanka ( 8. prosince 2012 15:23 )

OSPOSLECHY jsou nutne.

gogo ( 8. prosince 2012 12:46 )

Zde totiž nejde o hon na všechny lumpy. Zde jde jen o hon na Ratha. Ivánek Langrojc se svým pochopem Kubicem s ním měli nevyřízené účty... A jak to všechno skutečně bylo ? Uvidíme.. Je podivné, že soud tak vytrvale trvá na nahrávkách (které se dají zmanipulovat).. To nemá více jiných, podstatnějších důkazů ? Zatím nahrávky v našem soudnictví příliš velkou váhu nikdy neměly. Až u Ratha... Zajímavé...

gogo ( 8. prosince 2012 12:39 )

Nevěřte na duchy...

Zobrazit celou diskusi