Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel České obchodní inspekce končí! Odchází z osobních důvodů

Jan Štěpanek reziknoval, oficiálně končí už ve středu
Jan Štěpanek reziknoval, oficiálně končí už ve středu  (Autor: Česká obchodní inspekce)
Autor: ČTK, simao - 
4. prosince 2012
09:05

Ředitel České obchodní inspekce rezignoval. Jan Štěpánek oficiálně končí, příčinou jsou prý jeho osobní důvody. Muž, který nahradil ministrem Kocourkem odvolanou Janu Příhodovou, z funkce dobrovolně odejde ve středu.

Od listopadu 2010 šéfoval úřadu, který chrání práva zákazníků a dohlíží na prodejce zboží a poskytovatele všemožných služeb. Tedy České obchodní inspekci.

Štěpánek ve funkci nahradil odvolanou Janu Příhodovou, kterou sesadil ministr Martin Kocourek - kvůli údajným vnitřním i vnějším sporům kolem ČOI, neochotě zveřejňovat výsledky uskutečněných kontrol a pochybností o zadávání zakázek.

Za Štěpánka se pak napjatá situace kolem ČOI přece jen poněkud uklidnila. Nyní však ředitel ČOI končí. A to sám od sebe. "Odstoupil jsem z funkce ústředního ředitele na základě vlastního rozhodnutí a z osobních důvodů," řekl Štěpánek televizi Prima, která o jeho odchodu informovala.

Osobně pak Štěpánek odevzdal svou rezignaci na ministerstvo průmyslu a obchodu v pondělí. Právě ministr průmyslu a obchodu, kterým je v současnosti Martin Kuba (ODS), jmenuje jeho nástupce. Štěpánek končí ve funkci oficiálně ve středu. Kdo ho nahradí, zatím není jasné.

Štěpánek se po celou dobu svého působení v ČOI podle svých slov zaměřoval na "prohlubování spolupráce s českými i zahraničními spotřebitelskými a podnikatelskými organizacemi a zkvalitňování kontrolní činnosti inspekce, která přispívá k posilování postavení zákazníka".

 

 

 

alex0800 ( 4. prosince 2012 12:01 )

A za jak dlouho toho "reziknovaného" (dle redaktora takto vypadá český jazyk) ředitele budou stíhat? Jen aby jsme byli v obraze.. ;-) Redaktor je skutečný češtin z ukrajina

zadnice ( 4. prosince 2012 09:58 )

Nečasi jdi už do haj.zlu!!! Neustálé změny ve "vládě", na nejvyšších úřadech, prostě všude!!! Jak to má potom vypadat, žádná koncepce, žádná funkce s výhledem apod. a doplácí na to občané ČR. Ještě jednou opakuji - jdi už do haj.zlu s celou tou nekopetentní " vládou" bez absolutní podpory občanů!!!

gogo ( 4. prosince 2012 09:35 )

Již má dost. Další pán ke korytu ! Kdo je na řadě ?

Zobrazit celou diskusi