Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyfotil na obloze tvář mimozemšťana! Znamení konce světa?

Tenhle snímek polární záře řadu lidí vyděsil: Vypadá jako tvář mimozemšťana! NASA však před zvěstmi o konci světa varuje
Tenhle snímek polární záře řadu lidí vyděsil: Vypadá jako tvář mimozemšťana! NASA však před zvěstmi o konci světa varuje  (Autor: INT, Youtube, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
3. prosince 2012
20:21

Fotil polární zář a na obloze se objevil děsivý obličej! Rychle se rozvířila diskuze, že jde o znamení konce světa, které nám vesmír dává. Podle známé předpovědi, vycházející z mayského kalendáře a zneklidňující mnoho lidí, má apokalypsa nastat již 21. prosince 2012. Do hry se tak musel vložit i americký úřad NASA. Varuje před strašením dětí, ale i sebevraždami!

Fotograf Iurie Belegurschi (29) má na kontě řadu takřka kouzelných snímků polární záře. I tentokrát fotil na Islandu noční oblohu, ale před objektivem se mu naskytlo něco, čeho si na první pohled nevšiml...

Když ale procházel doma pořízené fotografie, praštilo ho to do očí! Tenhle snímek totiž vypadá, jako by se mu na noční obloze zjevila podivná tvář. Snad mimozemšťan? Když Iurie fotku uveřejnil, ihned se rozjely spekulace, že jde o znamení konce světa...

NASA: Konec světa děsí děti! A hrozí sebevraždy

Oficiální vyjádření Vědců z amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) však před zvěstmi o konci světa a kosmické katastrofě důrazně varuje. Upozorňuje nejen na patrně chybnou interpretaci proroctví starých Mayů, tak i neblahý průvodní jev řečí o apokalypse - a za tím se neskrývá jen to, že konec světa děsí děti.

"Nemá to žádný podklad. Je to jenom uměle vytvořená fantazie, " tvrdí astrobiolog David Morrison, jeden z hlavních mluvčích NASA. Dostal však prý mnoho vzkazů od znepokojených lidí, především pak mladých.

Někteří nemohou spát, další jíst, ale dalším se v hlavě honí i myšlenky na sebevraždu. "Zatímco někteří lidé to berou jako vtip a jiní jako záhadu, existuje tu skupina lidí, kteří se toho opravdu bojí," dodal Morrison.

Do Země (prý) zbloudilá planeta nenarazí

Planetární odborník Don Yeomans, sledující v NASA objekty, blížící se k Zemi, přitom zásadně odmítá jednu z představ o konci světa, že 21. 12. do Země narazí zbloudilá planeta Nibiru a všechny zabije. Astronomové by prý o takové planetě již věděli. I proto, že by byla nejjasnějším objektem na obloze po Slunci a Měsíci.

K Zemi se prý neblíží ani jiné objekty. A nejblíže budou asteroidy "modré planetě" 13. února 2013, kdy jeden asteroid Zemi mine ve vzdálenosti 4,5 rádia (rádius Země je 6378 kilometrů).

NASA také vylučuje smrtící sluneční erupce, ačkoliv přiznává, že Slunce v této době vstoupilo do aktivní fáze svého cyklu. Heliofyzička NASA Mitzi Adams však dodává: "Největší hrozbu pro Zemi jak v roce 2012, tak v budoucnosti, představuje jen její lidská rasa." Snímek mladého fotografa tak podle NASA znamením nadcházejícího konce světa nebude...

aulipe ( 18. prosince 2012 18:11 )

Řekl bych, že odborníci z NASA mají ve všem pravdu, hlavně o těch sebevraždách atd.

marie60 ( 4. prosince 2012 19:36 )

Každý den se pomalu o tom žblebtá, internet je plný takových zaručených zpráv a nedivím se slabším náturám, že jsou plné strachu.Nechci se pak dočítat po 21.12, kolik lidí spáchalo sebevražd. Tohle už není sranda. Kolikrát už někdo předpověděl konec světa, jiní zas tenkrát v Praze očekávali mimozemštany. Stoupli si do kruhu a chytli se za ruce a čekali a čekali.

e.44 ( 4. prosince 2012 12:19 )

Kroutíš se jak červ To pořadí máš skutečně špatně. Ne "Dříve to byla studená válka, pak terorismus a dnes "konec světa" ", tak to ne, koncem světa jsou lidé strašeni, co lidstvo existuje, nejen dnes. A navrch další mlžení Jasně jsem psala ve spojitosti se strašením o konci světa, že mě tím nikdo neovládá a ty, ve své touze mít stále navrch, stále prezentovat svojí "moudrost", zapleteš do toho Tv, internet a pod..

mirka313 ( 4. prosince 2012 12:01 )

Neznasam taketo reci len co nemozem spavat ved co ma dojst dojde a netreba otom stale rozpravat potom malu vsetci strach ved uz kolko vravia o konci sveta a stale nic...........ja som este mlada a chcem zit este a teraz su veci na zistenie ci sa daco udeje alebo nie a astron.....tvrdia ze nic sa nestane tak dufam ze to je aj pravda

naidka ( 4. prosince 2012 11:48 )

Žádným zvěstem o konci světa nevěřím, chybí fakta, nakonec takových "zaručených" předpovědí už bylo. Jestli přijde konec světa, nikdo to nebude vědět roky dopředu, přiletí nějaké kosmické těleso a bude Velký třesk, ale v obráceném pořadí.

Zobrazit celou diskusi