Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slavní pomáhají lidem s rakovinou: Přispěli i chlapečkovi s nádorem v břiše!

Autor: Tereza Hodáliková - 
27. listopadu 2012
16:22

Dobří andělé nevymřeli! Díky unikátní akci se podařilo získat 8,5 milionu korun! Slavní pomohli i chlapečkovi s nádorem v břiše!

„Dobrým andělem se může stát každý a každý tak může pomáhat. Naše nadace funguje na jednoduchém principu. Přesně tolik, kolik peněz za měsíc vybereme, se rovnoměrně rozdělí mezi rodiny, které potřebují pomoci,“ popsal Blesku zakladatel nadace Dobrý anděl Petr Sýkora s tím, že v současné době je na území České republiky evidováno 4 400 dárců.

Mezi nimi je například Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková a badmintonista Petr Koukal. Právě on si bojem se zákeřnou rakovinou prošel. „Na projektu je hezké, že si můžete sami najít cestu, jak pomoci. To znamená, kolik peněz a kdy pošlu. Byl jsem ve stejné situaci, a když si vzpomenu, jak moje rodina trpěla, jak byla psychicky postižená. A to jsme nemuseli řešit finanční problémy,“ zavzpomínal Petr Koukal.

Projekt

Projekt je určen pro rodiny, které se snaží vypořádat s rakovinou. A to ať onemocní dítě nebo rodič. Ve většině případů musí matka opustit zaměstnání a rodina žije jen z jednoho příjmu. Když je pak dítě hospitalizované i s matkou, rodina za jediný den zaplatí 200 korun jen v nemocnici. „Finanční problémy tak omezují už tak dost rakovinou narušenou rodinu. Těmto rodinám pomáháme. Nyní se jedná konkrétně o 330 rodin,“ uzavřel Sýkora.

labe ( 27. listopadu 2012 18:40 )

Ano,ještě maličkost.Miliardář a podvodník Bakala dal sponzorský dar ODS ,TOP ,09 a VV před volbami 28,5 milionů korun.Přeji mu ať ho dožene rakovina a sice tak,že zcela.

ajadalounikova ( 27. listopadu 2012 18:31 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CerveneCerne.Unas.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi